SAPANCA BELEDİYESİ KÜLTÜR KURSLARINA KAYITLAR BAŞLADI

GÜNCEL

SAPANCA BELEDİYESİ KÜLTÜR KURSLARINA KAYITLAR BAŞLADI

Sapanca Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarının yeni eğitim öğretim dönemi kayıtları başladı.

Sapanca Belediyesi'nden yapılan açıklamada; cam altı, seramik, arugami, makrome, sepet, mefruşat, iğne oyası, İngilizce, Arapça, rölyef, bağlama, tiyatro, resim, ebru, takı tasarım, mis sabun – kokulu taş, ahşap gravür, yağlı boya, tel kırma, epoksi kişisel ve dekoratif ürün tasarımı, çocuk gelişimi ve eğitimi, turizm ve otelcilik, halıcılık, moda tasarım, ahşap boyama teknikleri, dekoratif ahşap süsleme, filografi, mobilya geri dönüşüm, alüminyum kabartma yapımı, jel mum yapımı, nikah şekeri yapım vb. branşlarda başvuruların alınmaya başladığı belirtildi.

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, ilçe halkının sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla bu yıl da kurs merkezlerinde Sapancalıları buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Özen, "Sanatın, kültürün ve eğitimin her zaman destekçisiyiz. Bu düşünceyle hemşehrilerimize sanattan kültüre, eğitime birçok alanda kurs veriyoruz. İlçemizde açtığımız kurslar sayesinde hemşehrilerimiz ilgi duydukları, birçok branşta eğitim alma imkanı yakalıyorlar. Kurslarımız halkımızın sosyalleşmesine, farklı alanlarda eğitim almalarına imkan sağlarken, buradan öğrendiklerini evlerinde devam ederek ev ekonomilerine katkı sağladıklarını duymak bizleri ayrıca memnun etmektedir. Sanatın ve kültürün merkezi olan ilçemizde tüm sanatsever hemşehrilerimizi kurslarımıza bekliyoruz" dedi.

KORONAVİRÜS

Kurs merkezlerinin girişlerinde öncelikli olarak kursiyerlerin maskesiz girişine izin verilmeyecek, HES (Hayat Eve Sığar Uygulaması) kodu sorgulaması yapılarak girişlere müsaade edilecek.

Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve temizlik kuralları titizlikle uygulanacak. Sınıflar, sınıf sayılarına göre dönüşümlü olarak planlanacak.

BAŞVURU

Kurslara katılmak isteyenler; nüfus cüzdan fotokopileri, HES Kodları ve başvuru formu ile Sapanca Belediyesi Kültür Müdürlüğü veya Sapanca Halk Eğitim Merkezi'ne kayıt yaptırabilecekler. Kültür kursları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar ise Sapanca Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün 0 264 592 01 75 nolu telefonundan ayrıntılı bilgi alabilecek.