DÜNYA ŞAMPİYONUNA DAVULLU ZURNALI KARŞILAMA

SPOR

DÜNYA ŞAMPİYONUNA DAVULLU ZURNALI KARŞILAMA

Grekoromen ve serbest stilde 2 farklı dünya şampiyonluğu kazanan güreşçi Mükremin Aktaş, memleketi Sapanca'da törenle karşılandı.

Dünya Güreş Şampiyonası İşitme engelliler kategorisinde grekoromen ve serbest stilde dünya şampiyonlukları kazanan Aktaş için Sapanca Belediyesi önünde karşılama töreni düzenlendi.

ALTIN HEDİYE ETTİ

Törende konuşan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, "Dünya şampiyonu kardeşimizin Sapancalı olması, Sapanca'da değerli hocalarımız tarafından yetiştirilmesinden dolayı çok mutluyuz. Hocalarımızı da ayrıca tebrik ediyorum. Sapanca Belediyesi olarak her zaman hem sporcularımızın hem de hocalarımızın yanlarında ve destekçileri olmaya devam edeceğiz" dedi. Özen daha sonra ise Aktaş'a altın hediye etti.

BÖYLE SPORCULARIN YETİŞMESİ KOLAY DEĞİL

İl Güreş Temsilcisi Bahattin Aydın, "Böyle bir sporcunun yetişmesi kolay değildir. Bu işin bir mutfağı var. Bu sebeple hocalarımızı, kardeşimizin ailesini ve kardeşimizi tebrik ederim. İnşallah bundan sonra da büyük başarılara imza atmaya devam edecek" sözlerine yer verdi.

TEŞEKKÜR

Dünya şampiyonu Aktaş ise başarısında emeği olan tüm hocalarına teşekkür etti.

OĞLUMLA GURUR DUYDUM

Mükremin Aktaş'ın babası Kemal Aktaş, "Bu başarı oğlumun yanında hocalarımızın başarısıdır. Tüm yöneticilerimize bizlere destek oldukları için teşekkür etmek istiyorum. Oğluma da bizlere bu gururu yaşattığı için teşekkür ediyorum" dedi.

OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU

AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, "Kardeşimizin başarısı ile ilçe olarak gurur duyduk. Yetişmesinde büyük emeği olan hocalarımızı ve şampiyonumuzu bir kez daha kutlarım. Mükremin kardeşimden artık olimpiyat şampiyonluğu bekliyoruz" diye konuştu.