AVRUPA 2.Sİ BAŞAR'DAN SARIBIYIK'A ZİYARET

SPOR

AVRUPA 2.Sİ BAŞAR'DAN SARIBIYIK'A ZİYARET

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Polonya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Grekoromen Stil 77 kiloda gümüş madalya kazanan SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi mezunu Yunus Emre Başar'ı ağırladı.

Buluşmada SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Mirzeoğlu ile sporcunun antrenörü Zafer Başar da yer aldı.

MİLLİ SPORCULARIN OKUMASI AYRICALIK

Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin ve mezunlarının elde ettikleri başarılarla göğüslerini kabartmaya devam ettiklerini belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, "Başarı halkasının son örneği mezunumuz Yunus Emre oldu. Yine akrabası Dünya Güreş Şampiyonumuz Metehan Başar da üniversitemizin öğrencisiydi. Sakarya'da her spor dalı için büyük bir potansiyel var. Desteklerle daha nice isimler çıkacağına inanıyoruz. Üniversite olarak spor alanında da sahada olduğumuz için +1 Uygulamalı Eğitim Modelimiz yeni sporcuları keşfetmemiz açısından da fayda sağlıyor. 110 civarında milli sporcumuz var. Milli sporcuların üniversitede okuyor olmaları ayrıcalık. SUBÜ olarak bu anlamda antrenmanlarını gerçekleştirmeleri ve müsabakalara katılmaları ile üniversite hayatlarını sürdürmeleri noktasında büyük kolaylıklar sağlıyoruz. Aktif spor hayatları bittiğinde kendilerine yeni sporcuların yetiştirilmesi için önemli görevler düşüyor. Yunus Emre de mezun olduktan hemen sonra Beden Eğitimi Öğretmeni olarak göreve başladı. Yeni insanların keşfiyle ilgili çalışmalarda destekleri olacağını da düşünüyorum. Mezunumuz başarısıyla bizleri çok mutlu etti. Norveç'te düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası'nda kendisine ve tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

SUBÜ DESTEKÇİMİZ OLDU

SUBÜ'deki eğitim ortamının kendisine olumlu katkıları olduğunu belirten Milli Sporcu Yunus Emre Başar ise "Özellikle güreş alanında tecrübesi olan kıymetli hocalarımızın ciddi katkıları oldu. Bunun yanı sıra eğitim ortamı ve hocalarımızın yaklaşımı son derece samimiydi. Üniversitemiz her anlamda bizlerin destekçisi oldu ve hem eğitim süreçlerimizi kolaylaştırdı hem de sporcu yönümüzün güçlenmesi için katkı sağladı. Bizlere düşen görev hem sahada yer alan hem de eğitimli bireyler olarak ülkemiz adına daha nice başarılara katkı sağlamak ve bizden sonra gelecek sporculara yol göstermek olacak" derken SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Mirzeoğlu ise, "Özellikle bireysel sporlarda ön plana çıkıyoruz. Bu anlamda milli sporcularımızın da tercihiyiz. Üniversitemizin misyonuna uygun olarak fakültemizde uygulamaya başladığımız 7+1 Uygulamalı Eğitim Modelimiz doğrultusunda sahadaki iş birliklerimizi de arttırdık. Böylelikle nice sporcuların keşfine ve yetiştirilmesine katkı sağlama hedefindeyiz" ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda elde ettiği Avrupa 2.liği için Başar'ı tebrik eden Rektör Sarıbıyık, günün anısına plaket ve bir de hediye takdim etti.