SERDAR: ''BİZLER FATİH'İN TORUNLARIYIZ''

SİYASET

SERDAR: ''BİZLER FATİH'İN TORUNLARIYIZ''

AK Parti Sapanca Gençlik Kolları Başkanı Enes Serdar, "AK Parti'nin seçimlerden alnının akıyla çıkma sebeplerinden biri de yüzünün gençlere dönük olmasıdır ve karar alma mekanizmalarında yer vermesidir" dedi.

AK Parti Sapanca Gençlik Kolları Olağan Kongresi'nde konuşan Serdar, partisinin gençlik kollarının özellikleri hakkında bilgiler verdi.

Gençlik Kollarının ana özelliklerini maddeler halinde sıralayan Serdar, "AK Gençlik; Sapanca'nın, Sakarya'nın, Türkiye'nin ve tüm Müslüman coğrafyanın umududur. Büyük medeniyetimizin büyük davasını omuzlarında hisseden ve bu hissi sorumluluk haline getiren bir gençliktir. Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bu değerleri yaşatan, geleceğini geçmişinden aldığı güç, gurur ve ihamla şekillendiren bir gençliktir. Türkiye'de siyaseti dar kadro siyaseti olmaktan çıkaran, siyaseti gençleştiren, statükocuları siyaset sahnesinden silen bir gençliktir. Birbiriyle daha önce karşılaşmamış milyonlarca kişinin önce hayalini kurduğu daha sonra da büyük bir heyecanla, şevk ve istekle uygulamaya geçirdikleri kutlu bir davanın neferleridir.

Mücadeleden korkmayan, kendisini asla küçümsemeyen, damarlarında akan 'deli kanın' hakkını veren gençlik topluluğudur" dedi.

"Atalarımız gibi, tıpkı mirasımı devraldığımız dedelerimiz gibi, bizler de tarih yazacak, bizlerde tarihin akışını değiştirecek yaştayız" diyen Serdar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu topraklarda Mevlana gibi sevginin dili ile Yunus Emre gibi aşkın dili ile konuşan gençleriz. Ama bizler gerektiğinde Köroğlu'nun, gerektiğinde Pir Sultanın, gerektiğinde Dadaloğlu'nun dilini konuşacak çelik yürekli gençlerdir.

Geçmişini geleceği ile özdeştiren uzun adamın yani Recep Tayyip Erdoğan'ın aşıladığı özgüven ile mevzi almıştır. Bu kutlu gençlik hiç şüphesiz mevziisini araştırarak, okuyarak, düşünerek ve sonucunda politika üreterek sağlamlaştıracaktır.

Büyük devletin evlatları büyük düşünecek. Bize küçük düşünmek asla yakışmaz. Eğer hayalleriniz büyük olursa unutmayın uygulamamız da büyük olacaktır. Tıpkı atalarımız gibi, tıpkı mirasını devraldığımız dedelerimiz gibi, bizler de tarih yazacak, bizlerde tarihin akışını değiştirecek yaştayız. Bizler Asya'dan Anadolu'ya gelen Sultan Alparslan'ın, Ertuğrul Gazi'nin, Osman Gazi'nin, Orhan Gazi'nin, Fatih Sultan Mehmet'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Yavuz Sultan Selim'in yol arkadaşlarıyız.

Biz AK Gençlik olarak makamların genç yaşlarda gelebildiğini, değişimlerin genç yaşta olduğunu, değişimlerin her zaman yeni bir dinamizm getirdiğini öğrendik."

AK Parti'nin gençlerin düşünce önem verdiğini kaydeden Serdar, "AK Parti'nin, geride kalan seçimler ve referandumlardan alnının akıyla çıkma sebeplerinden biri de yüzünün gençlere dönük olması, gençlerin sesine kulak vermesi, sözüne değer vermesi, onları siyasetin öznesi olarak görmesi, onlara karar alma mekanizmalarında yer vermesidir. Hiç kuşkusuz, seçilme yaşının 18'e düşürülmesi bu iddianın ispatıdır. AK Parti Yüzü gençliğe dönük bir hareket ve aksiyon partisi olduğu için girdiği her seçimde kazandı ve kazanmaya devam edecektir.

Biz 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağ açan Fatih'in torunlarıyız. Tarihini reddedenler, hakikatin izini sürmeyenler hangi tarihi hazineye ayak bastığını fark etmeyenler hangi mirasa sahip olduğunu bilmeyenler kendi geleceklerini de ülkenin geleceğini de inşa edemezler. İşte 1453 senesinde çağ açıp çağ kapayan Fatih Sultan Mehmet Han'ın durumu. O bu toprakları vatan edinen ve vatanını gözünün ışığı gibi koruyan bütün gençlerimiz için unutulmaz bir rehberliktir.

Nasıl ki Sultan Mehmet Han'ın, Fatih olmasında yadsınamaz bir rolü olan Akşemseddin gibi bir hocası, büyüğü var idiyse biz AK Gençlerin kendilerine rol model edinebileceği hocalarına, büyüklerine ihtiyacı var. Biz gençlerin Özcan Özen'lere, Yunus Gümüşel'lere, Murat Salih Başer'lere, Ekrem Yüce'lere, Yunus Tever'lere , Furkan Leventoğlu'lara, Recep Tayyip Erdoğan'lara ihtiyacı var. Bu sebeple biz gençler umutsuzluğa, güçsüzlüğe, acizliğe kapıldığımızda bize el vermekten, özgüven aşılamaktan geri durmayın" şeklinde konuştu.

Tek adayla gerçekleşen kongrede mevcut başkan Enes Serdar yeninden başkan seçildi. Serdar'ın yönetimi ise şu isimlerden oluştu:

Berkay Çömlekçioğlu, Musab Tiryaki, Sümeyye Aslan, Ayşenur Yavuz, Muhammed Ali Mercan, Halil Şirin, Erdinç Özen, İbrahim Yıldız, Semih Erengünk, Berat Kahraman, Burak Acar, Tuğçe yıldırım, Meryem Yılmazer ve Enver Küçükbalkaya