TAHA TEPE, U19 MİLLİ TAKIMI ELİT TUR ADAY KADROSUNDA

SPOR

TAHA TEPE, U19 MİLLİ TAKIMI ELİT TUR ADAY KADROSUNDA

Gururumuz Muhammet Taha Tepe, U19 Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası Elit Tur aday kadrosunda.

Futbol hayatına Sapanca Akademispor'da başlayan, kariyerini Altınordu Kulübünde sürdüren ve aynı zamanda U-19 Milli Takımın kalesini koruyan Sapancalı Muhammet Taha Tepe, U19 Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası Elit Tur maçları aday kadrosuna davet edildi. UEFA U19 Milli Takımımızın 02-08 Eylül 2020 tarihleri arasında Hırvatistan'da oynayacağı Kadroda Beşiktaş'tan 6, Fenerbahçe'den 2, Galatasaray ve Trabzonspor'dan ise 3'er futbolcu yer aldı. Aday kadroya davet edilen oyuncular, 25 Temmuz 2020 Cumartesi günü saat 18.00'de TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanacak. U19 Milli Takımımız, Elit Tur'da Hırvatistan, Portekiz ve Slovakya ile mücadele edecek. Maçların oynanacağı yerler ve başlama saatleri ilerleyen günlerde açıklanacak.

FORVET OYNUYORDU KALECİ OLDU

Altınordu'ya ilginç bir tesadüfle geldiğini de belirten genç kaleci, "Babam ve arkadaşlarımın kurduğu Sapanca Futbol Akademisi'ne gidiyordum ve forvette oynuyordum. Kalecinin gelmediği bir gün kaleye geçtim ve aradan neredeyse sekiz yıl geçti, hala kaledeyim. Altınordu da beni yolun hemen başındaki okul turnuvasında keşfetti. Gelir gelmez U13 Türkiye Şampiyonu olan takımda oynadım. 23 kez milli oldum, Niğde Anadolu FK ile lig deneyimi kazandım. Bunlar unutulmaz anılar" ifadelerini kullandı.

"HEDEFİM A MİLLİ TAKIM"

"Hem Trabzonspor'da kalıcı olmak hem de A Milli Takım'a yükselmek istiyorum" diyerek sözlerini sürdüren Muhammet Taha Tepe, "U19 Elit Tur kadrosuna davet edilmem, kariyerimde önemli bir fark oluşturacak. Daha 19 yaşındayım ve önümde uzun bir yol var. Elime geçen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğimden kimsenin kuşkusu olmasın" yorumu yaparken, oyuncunun babası İsmail Tepe de oğlunun Türkiye'nin en iyi akademisinde eğitimi aldığını ifade etti.

Sapanca Gazetesi ve Sapanca com.tr ailesi olarak milli gururumuz Muhammet Taha Tepe kardeşimize başarıları dileriz.