SAKARYA AMATÖR KÜME'DE 5 ŞAMPİYON?

SPOR

SAKARYA AMATÖR KÜME'DE 5 ŞAMPİYON?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Süper Amatör ve 1. Amatör Lig'in ayrı ayrı oynandığı illerde sadece Süper Amatör Lig'in devam etmesi yönünde karar almasının ardından Sakarya için durum netlik kazanmaya başladı.

Sakarya'da 4 ayrı grupta oynanan 1. Amatör Küme'de liglerin korona virüs salgını nedeni ile askıya alınmadan önce normal sezonun bitmesine sadece bir hafta kalmıştı. TFF'nin ligleri oynatmayın tescil edin kararının ardından olağan üstü toplanan ASKF yönetimi ve Futbol İl Temsilcisi gruplardaki puan tablolarını inceledi. Buna göre 1.Amatör Kümede grup birincileri doğrudan Süper Amatör Lig'e yükselirken sezon içinde ligden ihraç edilen takımlar haricinde küme düşen takım olmayacak. 1.Amatör Kümede play-off maçları da oynanmayacak.

İKİ GRUP KARIŞIK

A Grubu'nda Alaağaçspor ve C Grubu'nda Hendek Yeni Mahalle daha önceden şampiyonluklarını ilan etiği için bu gruplarda sorun yaşanmazken B Grubu'nda Tekspor son haftaya en yakın takipçisi Hacımercanspor'un bir puan önünde girmişti. D Grubunda ise Kazımpaşa Birlikspor ve Hacıkışlaspor son haftaya aynı puan ve aynı ikili averaj ile girmiş iki takım arasında sadece genel averaj farkı bulunuyordu.

5 ŞAMPİYON OLACAK

1. Amatör Kümede maçların kesinlikle oynanmama kararının ardından Alaağaçspor ve Yeni Mahalle'nin yanı sıra, grup liderleri Tekspor ve Kazımpaşa Birlikspor Süper Amatör Lig'e terfi etmiş olacak. D Grubunda genel averajla ikinci sırada bulunan Hacıkışlaspor'unda tertip kurulu kararı ile Süper Amatör Lig'e terfi ettirileceği gelen bilgiler arasında.

SAPANCA HACIMERCAN BELİRSİZ

Ligin bitmesine bir hafta kala lider Tekspor'un bir puan gerisinde şampiyonluk iddiasını koruyan Hacımercanspor ile ilgili benzer bir karar alınıp alınmayacağı konusunda tertip kurulunun yarın yapacağı toplantı ve TFF ile yapacağı değerlendirmelerin ardından belli olacak.