BAŞKAN ALEMDAR MESAJ YAYIMLADI

SİYASET

BAŞKAN ALEMDAR MESAJ YAYIMLADI

Milliyetçi Hareket Partisi Sapanca İlçe Başkanı Gökhan Alemdar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,  Covid-19 ve Korona ile Ramazan ayı konularında yazılı bir açıklamada yayımladı.

Alemdar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

23 NİSAN EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Türkiye Büyük Millet Meclisi, kutlu varlığıyla ve tarihi haklarıyla oynanmayı reddeden Türk milletinin topyekun ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir. Dolayısıyla; 23 Nisan 1920'de Meclisin açılmasıyla yaklaşık iki asrı bulan elem ve çile dolu geri çekilme son bulmuş, İslam'ın Sancaktarı Türk milletlinin Anadolu coğrafyasında sonsuza kadar yaşayacağı tecelli edilmiş zalimlere karşı mazlumların sığınak noktası olan Türklüğün makus talihinin de döndürüleceği tüm cihana ilan edilmiştir. Bu vesileyle Türkiye büyük millet meclisini Türk milletine emanet edip bu 23 Nisan'ı tüm çocukların bayramı olarak ilan eden Basta Gazi Mustafa Kemal paşa olmak üzere kurucu Meclis'in tüm mebuslarını, kurucu kahramanları ve vatanımızın bekası için canlarını seve seve veren muhterem şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

COVID-19 VE KORONA

Türkiye alınan tedbirlerle diğer ülkelerden avantajlı ve pozitif şekilde ayrılmıştır Devletimizin verdiği mücadele takdire şayandır. Bu krizi sabır soğukkanlılık ve yüksek iradeyle yönetmeyi başaran devletimiz dünyanın yüksek ekonomiye sahip birçok ülkesine yaptığı tıbbi malzeme yardımıyla da merhametli yüzünü göstermiştir.

Bu süreç bize göstermiştir ki İnsan odaklı olmayan büyük ekonomilere sahip ülkeler önce insan merkezli tedbirler yerine ekonomik tedbirler almış bunun da bedelini can kayıplarıyla ödemişlerdir. Bunun başlıca nedeni de sağlık sistemlerini özel sektörün kontrolüne bırakmalarıdır.  Özel sektör önce cebini düşünmüş, salgını ciddiye almamış adeta insan canını hiçe saymıştır. Bu noktada sosyal devlet anlayışını uygulamak adına sağlık sisteminde büyük adımlar atan hükümeti takdir etmek gerekir. Şehir hastaneleri projelerinin de bu millete fayda sağlayacağı açıkça ortadadır. Tüm bu umut vaat eden gelişmelere ve güzel adımlara rağmen ayrık otu siyaseti yaparak kök saldığı toprağı kurutmak görevini kendine misyon etmiş muhalefeti anlamak mümkün değildir. Kriz seviciler aziz Türk milleti karşısında yine hüsrana uğrayacaktır.

Sağlık Bakanımızla, sağlık çalışanlarımızın ve İçişleri Bakanımızla güvenlik güçlerimizin fedakar gayretleri;  yediden yetmişe tüm milletimizin dua ve destekleri COVID-19'a karşı siper olmuş, hastalığın yayılma hızını frenlemiş ve kontrol altına almıştır. Türk milleti bu badireyi Allah'ın izniyle ramazan sonunda atlatacak tüm dünyaya insan odaklı devlet anlayışında rol model olacaktır.

RAMAZAN AYINA DAİR

Allah izin verirse hemen arifesinde olduğumuz ramazan ayında bu virüs illetinden kurtulmuş olacağız. Bayram günlerini de kucaklaşmalarla sevinç ve heyecan sağanağıyla yasayacağız. Resulullah (s.a.v) buyurur ki "Ramazan ayı öyle bir aydır ki, başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Cehennem ateşinden kurtulmadır."  Allah'ın şefkatine ve merhametine sığınıyoruz. Bizleri umduklarımıza nail korktuklarımızdan emin eyle. Bütün dünyayı kuşatan salgın hastalık karşısında bizlere inayetini lütfeyle Allah'ım. Hastalarımıza şifa değerlerimize deva ver birliğimizi ve dirliğimizi daim eyle Allah'ım. Her daim mağdurların, mazlumların, gariplerin yanında yer almış; çaresizlere kucak açmış necip milletimizden rahmetini esirgeme Allah'ım! İlahi ya rabbi İslamin sancaktarı Türk milletini ve Türk devletini koru. Bizleri senin ve Resulünün yolundan ayırma.