CHP'Lİ ÜYELERDEN KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI

SİYASET

CHP'Lİ ÜYELERDEN KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Sapanca Belediye Meclis Üyeleri yayımladıkları yazılı bir mesaj yayımlayarak, "Akıl, ilim ve bilimin önderliğimde bu zor günleri aşacağımıza olan inancımız tamdır" dedi.

CHP'li Müjgan Gençer, Nihat Arda Şahin ve Burak Koç tarafından yayımlanan ortak mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Koronavirüs ile temiz su ve besine erişimin ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Her ülkenin kendi içine döndüğü bu günlerde dışa bağımlı olmanın, başka ülkelere muhtaç olmanın insanları ne kadar zor koşullara koyacağı fark edildi. Tarım alanlarının, mera alanlarının yapılaşmaya açılması, tarım ve hayvancılığın yok edilmesinin bu alanlarda kendi kaynaklarımızı üretemiyor olmamızın bizi daha da savunmasız hale getireceğini anladık. Sadece Sapanca'nın değil tüm dünyanın bir silkelenmesi gerekiyor.

Genel ve yerel yöneticiler;

-Kendi kendine yetebilme

-Dışa bağımlılığı azaltabilme

-Tüketim yerine üretimi destekleme

-Kapalı AVM yapıları yerine açık kamusal alanların arttırılması için planlar yapmalıdırlar. En küçük bir salgında, depremde insanlar AVM'lere değil açık alanlara ihtiyaç duyuyor. Bütün dünyayı alt üst eden bu çok tehlikeli salgını ülkemiz adına en az zararla atlatabilmek umuduyla Sapanca'da yaşayan bütün vatandaşlarımız sağlık bakanlığımızın önerdiği tüm uyarılara riayet etmelidirler. Yerel yönetimlerin ekonomik anlamda inisiyatif alarak iş yaşamını ve sosyal hayatı kolaylaştıracak önlemlerin, tedbirlerin belediye başkan, meclis üyeleri ve sivil toplum örgütlerinin önderliğinde bir kriz masası kurulmalıdır. Durumun ciddiyetinin farkında olarak Sapanca'da yaşayan vatandaşlarımıza destek olmak ve elimizden gelen her şeyi yapmak bizlerin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerimizle sabır ederek tevekkülü elden bırakmadan akıl, ilim ve bilimin önderliğinde bu zor günleri aşacağımıza olan inancımız tamdır. Tüm Sapancalı hemşerilerimize sağlıklı yaşam diliyoruz."