DİSK GENEL BAŞKANI ARZU ÇERKEZOĞLU BERAAT ETTİ

SİYASET

DİSK GENEL BAŞKANI ARZU ÇERKEZOĞLU BERAAT ETTİ

Sapanca ilçesinde CHP İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen paneldeki konuşmasında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında dava açılan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, beraat etti.

Sapanca Asliye Ceza Mahkemesindeki dördüncü duruşmaya, Çerkezoğlu ve avukatları katıldı. Duruşmada, DİSK'e bağlı sendikaların üyeleri, CHP'liler ile bazı vatandaşlar da izleyici olarak yer aldı. Celse arasında sanık hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan dava açıldığı ve mahkeme dosyasıyla birleştiğinin zapta geçirilmesinin ardından söz verilen Çerkezoğlu, paneldeki konuşmalarının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savundu.

Konuşmanın tartışılma yerinin mahkeme salonları olmadığını belirten Çerkezoğlu, "Sendika yöneticileri olarak siyasi iktidarın doğru bulmadığımız politikalarını eleştirebiliyoruz. Eleştiri sınırlarını siyasi iktidar belirleyemez. Konuşmalarım eleştiridir, hakaret yoktur. Olmayan hakaretin savunması olmaz. Suçlamaları kabul etmiyorum ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Sanık Çerkezoğlu ayrıca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemediğini söyledi. Sanığın avukatları da celse arasında mahkemeye sundukları dilekçeyi tekrar ettiklerini belirterek, müvekkillerinin her iki suçtan beraatini istedi. Son sözü sorulan sanık Çerkezoğlu, konuşmalarının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savunarak, beraatini talep etti. Verilen aranın ardından kararını açıklayan Asliye Ceza Hakimi, sanığın her iki suçtan yasal unsurlar oluşmadığından beraatine hükmetti.

Çerkezoğlu hakkında, DİSK genel sekreterliği görevini yürüttüğü dönemde, 5 Haziran 2016'da Sakarya'nın Sapanca ilçesinde CHP İlçe Teşkilatınca Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Nereye Gidiyor?" konulu panelde yaptığı konuşmada, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, Arzu Çerkezoğlu'nun "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.