SAPANCASPOR GRUP ŞAMPİYONLUĞUNU GARANTİLEDİ

SPOR

SAPANCASPOR GRUP ŞAMPİYONLUĞUNU GARANTİLEDİ

Süper Amatör Lig B Grubunda Sapancaspor ligin tamamlanmasına 3 hafta kala matematiksel olarak grup şampiyonu oldu. Bu sonuçla temsilcimiz play off'a lider olarak yükseldi.

Sapancaspor ligin 19'uncu haftasında Hendek'te Kazimiyespor'un misafiri oldu. 8-0'lık galibiyetle puanını 52'ye yükselten temsilcimiz matematiksel olarak grup şampiyon oldu.

Maça hızlı başlayan temsilcimiz ilk 12 dakikada skoru 4-0'a getirdi. 3'üncü dakikada İshak'ın pasında Furkan 1-0, 8'inci dakikada tekrar Furkan, 9'uncu dakikada İshak'ın pasında İdris Soner ve 12'inci dakikada tekrar İdris Soner skoru 4-0 yaptı. 44'üncü dakikada ise asistleriyle maça damga vuran İshak bu kez kendi vurdu topu kalecinin üstünden aşırtarak ilk yarının skorunu ilan etti. 5-0.

Maçın ikinci yarısında daha kontrolü bir oyun sergileyen temsilcimizde Furkan 50'nci dakikada kendinin 3, temsilcimizin ise 6'ncı golünü attı. Bu golden 4 dakika sonra golleri ilçe maça damga vuran isim Furkan yine sahneye çıktı ve topu ağlarla buluşturarak kendisinin 4, Sapancaspor'un ise 7'nci golünü kaydetti. Maçın skorunu ise maçın diğer bir diğer gol makinesi İdris Soner ilan etti. 85'nci dakikada topu ağlarla buluşturarak skoru 8-0 yaptı.

KAZİMİYESPOR: 0 – SAPANCASPOR: 8

STAT: Kazimiye

HAKEMLER: Halit Musaoğlu, İlker Yavuz, Saffet Temiz

KAZİMİYESPOR: Salih (Oğuz), Kerim, Davut, Birol, Doğan, Uğur, Erdi (Melih), Sercan, Emre (Hakan), İslam, Oğuz

ANTRENÖR: Ferhan Güler

SAPANCASPOR: Harun (Cihangir), Hami, Furkan, Oğuzhan (Murat), Anıl, İshak (Doğukan), Cihan, Emin, İsmail, İdris Soner, Üsame

ANTRENÖR: Ahmet Seçgin

GOLLER: Dk.3-8-50-54 Furkan, dk.9-12-85 Soner, dk.44 İshak

ŞAMPİYONLUK HESAPLARI

21'inci haftada Adapazarıspor ve 22'nci haftada Karasu Yalıspor maçlarını her iki takımında ligden çekilmesi sebebiyle dinlenerek geçirecek temsilcimiz puan hanesine ise 6 puan yazacak.

Ligin 20'inci haftasında Tüvasaş Demirspor deplasmanına gidecek olan temsilcimiz bu maçı kaybetse bile ligi 58 puanla tamamlayacak. Temsilcimizin en yakın takipçisi Erenlerspor kalan 3 maçını kazansa dahi en fazla 58 puana yükselebilecek. Böyle bir durumda ise ikili averaja bakılacak. İkili averajda üstünlüğün temsilcimizde olması sebebiyle Sapancaspor, grup maçlarını şampiyon olarak tamamlayacak.

LİDER OLARAK ÇIKACAK

Sapancaspor play off ligine lider olarak katılmış olacak. Grup maçlarının tamamlanmasının ardından Süper Amatör A ve B Gruplarından ilk 3 takımın yer alacağı play off ligi başlayacak. Sapancaspor, Erenlerspor, Karasuspor, Serdivanspor, şuan lige adını yazdıran takımlar oldu. Diğer 2 takım ise önümüzdeki haftalarda belli olacak.

MAÇLAR KARAMAN'DA

Geçtiğimiz yıllarda Erenler sahasında oynanan play off karşılaşmaları, Erenlerspor'un da lige katılacak olması sebebiyle büyük olasılıkla Karaman sahasında oynanacak.

BAL LİGİ

Play off liginin şampiyonu direk olarak Bölgesel Amatör Lige yükselecek. 2'nci olan için ise şuan 2 senaryo bulunuyor. Şuan BAL liginde olan Sakarya temsilcilerinden Pamukova 1968 Spor ve Arifiye Kalaycıspor puan tablosunun son sırasında yani düşme bandında yer alıyor.

Bu iki takımında ligden düşmesi durumunda play off karşılaşmalarında 2. olan takımda direk BAL Ligine yükselecek. Pamukova 1968 Spor ve Arifiye Kalaycıspor'dan birinin düşme bandından kurtulması durumunda ise play off liginde 2. olan takım bu takımla yükselme mücadelesi oynayacak.