ECEVİT KELEŞ CHP'NİN YENİ İL BAŞKANI OLDU

SİYASET

ECEVİT KELEŞ CHP'NİN YENİ İL BAŞKANI OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi 37'nci İl Kongresinde Ecevit Keleş Sakara İl Başkanlığına seçildi. Keleş delegelerden 133 oy alarak 7 yıl aradan sonra 2'nci kez il başkanı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl örgütünün 37'nci Olağan Genel Kurulu bugün Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Divan Başkanlığı'nı CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ün yapacağı kongrede 364 delege oy kullandı. Yapılan kongrede Ecevit Keleş 133, Reyhan Şahin 103 ve Erdoğan Isır 92 oy aldı. Bu sonucun ardından CHP'nin yeni il başkanı Ecevit Keleş oldu.

KELEŞ'İN LİSTESİNE SAPANCALI TAKVİYESİ

Çarşaf liste ile gerçekleşen seçimlerde, Sapanca'dan Keleş'in listesinde olmayan 2 isimde yer aldı. Başkan adaylarından Reyhan Şahin'in listesinde yer alan Eymen Erdoğan ve Cemal Demir, aldıkları oylarla il yönetimine girdi. Yine Keleş'in listesinde yer alamayarak başkan adaylarından Reyhan Şahin'in listesinde yer alan Sapanca İlçe Başkanı Cengiz Çiçek ve Özge Bozkurt'ta kurultay delegesi olarak seçildi.

7 YIL ARADAN SONRA

Ecevit Keleş 2012 yılında yapılan CHP Sakarya İl Kongresinde İl Başkanlığına seçilmişti.

BİRLİK ÇAĞRISI

Başkan seçilmesi sonrası birlik beraberlik çağrısı yapan Keleş, "Örgüt kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü böyle bir sorumluluk verdi. Bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağız. Ayrım yapmadan Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı insanlarla çalışmak istiyoruz. Sakarya'da tüm sorunları belirleyip, çözüm önerileri yapıp idari ve genel yönetimlerle sorunları çözmek için çalışacağız" dedi.

KONGRELERDE BU TÜR ŞEYLER OLABİLİR

Keleş'in kongrede yaptığı konuşmada "2014 yılında CHP adaysız kalmasın diye ben aday oldum" sözlerine CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'tan cevap gelmiş, Özkoç, "Cumhuriyet Halk Partisi öyle adaysız falan kalmaz. Cumhuriyet Halk Partisi çoluk çocuğun oyuncağı değil" ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerin kongrelerde olabileceğini belirten Ecevit, "yarınlara bakıyoruz" dedi ve ana muhalefet görevini Sakarya'da en iyi şekilde yürüteceklerini söyledi.

Keleş, "Kongrelerde bu tür şeyler olabilir. O sözler kongrede kalmıştı. Biz yarınlara bakıyoruz. Sakarya'da her şey daha güzel olacak. Büyük bir aileyiz. Bu tür sözler kongrede kalır. Biz muhalefet görevini en iyi şekilde yerine getirmek için Sayın Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç ile parti meclisi üyelerimiz ile ilçe örgütlerimiz ile birlik beraberlik içinde devam ettirmek istiyoruz. Bunu da en iyi şekilde başaracağız" şeklinde konuştu.

ECEVİT KELEŞ KİMDİR

1973 Trabzon doğumludur. İlk ve Orta öğrenimimi Trabzon'da tamamladı. Lise öğrenimini ise Sapanca Şehit Albay Güner Ekici Lisesi'nde bitirdikten sonra 1996 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İnşaat sektörü, Mühendislik sektörü ve Tavuk Üreticiliği alanlarında iş hayatı faaliyetlerini sürdürüyor 2004-2009 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi'nden Sapanca Belediye Meclis Üyeliği yapan Keleş, 2011 yılında yapılan Genel Seçimlerde de Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı oldu. 29 Nisan 2012 yılında yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanlığı'na seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi'nden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı olmak için 10 Temmuz 2013 tarihinde görevinden istifa etti. Keleş, evli ve 2 çocuk babasıdır.