DOĞANCI'DAN 18. MADDE ÖNERİSİ

SİYASET

DOĞANCI'DAN 18. MADDE ÖNERİSİ

Doğancı ,18. Madde uygulamasana dikkat çekerek, Hacımercan, Ünlüce, İlmiye, Nailiye, Karagöl, Balkaya, Mahmudiye, Kurtköy ve Yanık Mahallesi imar alanlarının 18. madde uygulamasıyla birlikte hazırlanması gerektiğini söyledi.

Siyasetçi İsmail Kamil Doğancı, halk arasında kısaca 18 uygulaması olarak bilinen 3194 Sayılı İmar Kanunun 18. Maddesi ve buna dayanan bu uygulama hakkında açıklamalarda bulundu.

İmar alanları içindeki yerler için belediye tarafından veya belediye mücavir alanları dışındakiler için valilikler tarafından uygulanan, hak sahiplerinin muvafakati aranmaksızın imar planına uygun parsellere ayırmaya (ifraz) veya birleştirmeye (tevhid) yönelik işlem yapma yetkisi olan uygulama hakkında daha önce de girişimlerde bulunduğunu belirten Doğancı, "1981 yılında 'Yeşil Sapanca' adında gazete çıkarmıştım. Birinci sayısının başyazısında 'Sapanca'da senelerdir özlenen gelişmeyi gösteremedik' başlığını atarak, 'Acaba bu Sapanca'nın kaderi mi? Yıllar önce şehrimizden ayrılanlar, yıllar sonra Sapanca'ya geldiklerinde 'Yine aynı Sapanca hiç değişmemiş!' diyerek  Sapanca'dan ayrılıyorlardı ve büyük kentlere yerleşiyorlardı. Bir daha şehrimize dönmüyorlardı' ifadelerine yer vermiştim" dedi.

Sapanca'da 18. Maddenin uygulanması gerektiğini ifade eden Doğancı, "Sapanca'mızın gelişmesi için Sapanca'nın doğusundan başlayarak batısına kadar uzanan köylerimizin  (Hacımercan, Babadayı, Ünlüce, İlmiye, Nailiye, Karagöl, Balkaya, Kadıpınar, Mahmudiye, Kurtköy ve Yanık) imar alanlarının 18. madde uygulamasıyla birlikte hazırlanması 5 yıl zaman alır. Eğer bu gecikirse Sapanca'nın gelecekteki nüfusu her sene çok  az miktarda gelişir ve  Arifiye'nin bile çok gerisinde kalır" diye konuştu.

Konu hakkında belediye ile görüşmeler gerçekleştirdiğini de aktaran Doğancı, şunları söyledi:

"Belediye Başkanımız Özcan Özen ile 18. madde ve imar planlarının yapılması ile ilgili 4 kez görüşme yaptım ve her gittiğimde bana iyi niyetle yaklaştı. Olumsuz bir ifade de bulunmadı. İmarla ilgili konunun büyükşehire aktarılması ve bu konuda büyükşehirle birlikte çalışarak Sapanca'nın önünde duran imar meselesi bir an önce çözümlenmesi gerekir.

Sapanca Belediyesi, Arifiye Belediyesi'nin çalışmalarını örnek alarak imar sorununu bir an önce çözmek için seferberlik yapmalıdır. Aksi takdirde Sapanca Belediyesi önümüzdeki 5 yılı boşa harcamış olur. İnşallah Mevla'm şehrimizin insanlarına ve belediyemize hayırlar ihsan eylesin."