KATSAK'TA EĞİTİMLER BAŞLADI

GÜNCEL

KATSAK'TA EĞİTİMLER BAŞLADI

Tiyatro ve sinema sanatçısı Can Gürzap'ın başkanlığındaki Kırkpınar Açık Hava Tiyatrosu Sanat Kulübü'nde (KATSAK) eğitimler başladı. Yedi branşta açılan kursların yeni sınıfları için başvurular devam ediyor.

Bu yıl 11.si düzenlenen Kırkpınar Sanat Akşamları'na ev sahipliği yaparak yıllardır birbirinden değerleri sanatçıları sevenleriyle buluşturan KATSAK, kış döneminde de bünyesinde açtığı kurslarla sanatla ilgilenmek isteyenlere yeni kapılar açıyor.

Tamamen ücretsiz olan kurslarda bu yıl piyano, tiyatro, gitar, bateri, senaryo yazarlığı, halkoyunları ve diksiyon branşları yer alıyor. Kurslara başvurular ise KATSAK sosyal medya hesaplarından ve KATSAK Kırkpınar Açık Hava Tiyatrosu ofisinden yapılabiliyor.

Kırkpınar Açık Hava Tiyatrosu'nun, yalnız yaz aylarında değil, kış döneminde de faaliyetlerini sürdürmeye devam ettiğini belirten KATSAK Başkanı Can Gürzap, "Bilinenin aksine, yapımından bugüne, başta Kırkpınar Sanat Akşamları olmak üzere, sanatsal faaliyetleriyle Sapanca'ya yeni bir çehre kazandıran Kırkpınar Açık Hava Tiyatrosu, faaliyetlerine yılın 12 ayında da devam ediyor" dedi.

Yeni açılan kurslar hakkında da bilgiler veren Gürzap, "Bu yıl da, mimarı karikatürist Kamil Masaracı'nın olduğu, bünyemizdeki Kırkpınar Karikatürlü Ev'de çocuklara yönelik atölyeler devam ederken, hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik yedi farklı branşta sanat kurslarımız da başlıyor. KATSAK yeni dönemde, alanında uzman konukların halkla buluştuğu, söyleşilerle dolu bir sezon geçirmeyi planlıyor. Ayrıca bir başka yenilik olarak da,11 yıldır süren ve çevre illerden de yoğun ilgi ve katılım alan, Marmara'nın saygın sanat etkinliklerinden olan Kırkpınar Sanat Akşamları'na kardeş bir festivalinde hazırlık çalışmalarına başlıyoruz" şeklinde konuştu.