ÜYELER SON KEZ TOPLANDI

SİYASET

ÜYELER SON KEZ TOPLANDI

Sapanca Belediyesi Meclisi 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi mevcut üyeleri ile son toplantısını gerçekleştirdi.

ÖZEN BAŞKANLIK YAPTI

Toplantıya; Meclis Başkan vekili ve aynı zamanda AK Parti'nin Sapanca Belediye Başkan Adayı olan Özcan Özen başkanlık etti. AK Parti'li Üyeler İsa Sezer ve Osman Gür ile Belediye Başkanı Aydın Yılmazer'in katılmadığı toplantıda 3'üncü madde olan, "18 Mayıs 2018 tarih ve 7141 sayılı kanun nezdinde şehrimizde kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü için, Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu Uygulama Alanında kullanılmak üzere malzeme destek taleplerine ilişkin, belediye başkanına yetki verilmesi" oy birliği ile gündemden çıkarıldı.

EK MADDE

Toplantıya ek madde olarak getirilen "Sapanca Belediyesine ait Güldibi Mahallesi 749 numaralı parselin, 12/5/2014 onay tarihli 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı istinat sahasında kalan taşınmazın ifraz edilerek, 156,41 metrekaresinin Güldibi Mahallesi 374 parsel maliki Nezaket Topçu'ya satışı talep edilmiştir. Konunun 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 15 ve 16'ncı ve Tapu Kanunu'nun 21 maddesine istinaden görüşülerek belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi" oy birliği ile gündeme alındı.

KOMİSYONDAN GELDİĞİ ŞEKLİYLE

Toplantının 1. Maddesi olan "Kırkpınar Soğuksu Mahallesi 1581, 1665, 2924 numaralı parsellerde planlanan yolun DDY kamulaştırma sınırına çekilmesine ilişkin, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ait İmar Komisyon Raporu" komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

ATATÜRK STADININ TAHSİSİ

Toplantını 2 maddesi olan "Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Sapanca Belediyesi arasında, Gazipaşa Mahallesi 68 ada 99 numaralı parselde bulunan Sapanca Atatürk Stadının bir yıllığına belediyeye tahsis edilmesi ve protokol imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi" oy çokluğuyla kabul edildi Madde oylamasında MHP 4 üye çekimser oy kullandı.

Madde hakkında açıklamada bulunan İmar ve Şehircilik Müdürü İbrahim Sucan, stadın tahsisi için 4 ay önce belediye olarak talepte bulunulduğunu ancak cevabının yeni geldiğini belirtti.

Toplantı gündemine ek madde olarak gelen, "3- 18 Mayıs 2018 tarih ve 7141 sayılı kanun nezdinde şehrimizde kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü için, Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu Uygulama Alanında kullanılmak üzere malzeme destek taleplerine ilişkin, belediye başkanına yetki verilmesi konusu" oy birliğiyle kabul edildi.

HAYIRLI OLSUN

Toplantı sonrası 5 yıldır birlikte çalışan meclis üyeleri bir birlerine sarıldı. Yeni gelecek meclis üyelerinin Sapanca için hayırlı olması dileklerinde bulundu. 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi son meclis toplantısı hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.