ARAPOĞLU, BAĞIMSIZ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

SİYASET

ARAPOĞLU, BAĞIMSIZ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Oya Arapoğlu, Bağımsız Belediye Başkan Adayı olacağını açıkladı.

Arapoğlu, basın kuruluşlarına geçtiği yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yaşadığımız şehirleri 5 yıl süreyle emanet edeceğimiz yerel yöneticilerimizi belirleneceği seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Gücünü halktan alan bir yerel yönetimin inşa edilebilmesinin yolu demokratik seçimden geçmektedir. Seçimin en temel unsuru da görevlere talip olan aday seçenekleridir. Bu düşünce ile teveccühleriyle adaylığımı destekleyen halkımızın bana duydukları güvenin karşılığı olarak ilk adımı atıyor 31 Mart yerel seçimlerinde Sapanca Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adaylığına resmi başvurumu 19 Şubat.2019 Salı günü yapacağımı sizlerle paylaşıyorum. Seçmenlerimizin onaylarını almak için yılmadan, yorulmadan çalışacağız ve kazanacağız. Yolumuzda ilerlerken önce Allah yar ve yardımcımız olsun diyor, basınımızın güzide elemanlarına teşekkürlerimle sevgi ve saygılar sunuyorum."

OYA ARAPOĞLU KİMDİR

Oya Arapoğlu, 1970 yılında Sapanca'da doğdu. Sapanca Alaçam İlkokulu, Sapanca Ortaokulu ve Sapanca Lisesi'nin ardından, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden 1992 yılında mezun oldu.

Arapoğlu, Üniversite eğitimi sırasında İstanbul SEYAŞ Mimarlık ve Şehircilik Şirketi'nde iş hayatına adım attı. Mezuniyet sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi BELBİM'de (Bilgi İşlem A.Ş.) Şehir Plancısı olarak çalıştı. 1994 yılında Sakarya'da OYA Şehir Planlama adlı işyerini kurdu. Bu tarihten itibaren birçok belediye ve özel kuruluşa teknik danışmanlık hizmeti verdi. 994-1998 tarihinde Adapazarı Belediyesi'nde teknik danışman olarak görev aldı. 1999 depremi sonrasında büyük ölçüde tahrip olan Sakarya'nın yeniden yapılandırma çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla Sakarya Valiliği'nce sürdürülen faaliyetlere katıldı. 1999-2000 yıllarında oluşturulan Bilim Kurulu'nda Şehir Plancısı olarak yer aldı. Yine aynı yıllarda Sakarya Valiliği'nce sürdürülen bir başka çalışma olan Deprem Konseyi'nde görevlendirildi.

2000 yılında TMMOB Şehir Plancıları Odası Sakarya İl Temsilcisi seçildi. Halen Şehir Plancıları Odası Sakarya il temsilciliği görevini yürütmektedir. Sakarya Valiliği 'Turizm Konseyi'nde yer alan Arapoğlu, bilgi ve deneyimlerini genç öğrencilere aktarmak amacıyla Sakarya Üniversitesi'nde akademik görev alarak 'Kentsel Tasarım' konusunda dersler vererek teorik ve uygulama bilgilerini öğrencilerle paylaştı. Şehir Plancısı olarak birçok yerleşimin imar planlarının hazırlanması ve kentsel tasarım projelerini üstlendi. Resmi ve özel talepler doğrultusunda mesleki alanda çok sayıda projenin uygulama aşamalarını yönetti. Kamulaştırma davalarında 'Uzman Bilirkişi' olarak yer aldı. 2004 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Adapazarı Merkez Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçildi. 2007,2011 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayı 2009-2014 Yerel seçimlerinde Sapanca Belediye Başkan adayı gösterildi.