BİLGİN ÖZKAYNAK İLKOKULU'NDAN PROJE TANITIMI

GÜNCEL

BİLGİN ÖZKAYNAK İLKOKULU'NDAN PROJE TANITIMI

Sapanca Bilgin Özkaynak İlkokulu tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen Erasmus+ projesi "Öğrenelim-Oynayalım, Eğlenelim-Öğrenelim" için tanıtım düzenlendi.

Ülke genelinde 4000 projenin başvurduğu ve kabul edilen 165 proje arasında yer alan Sapanca Bilgin Özkaynak İlkokulu "Öğrenelim-Oynayalım, Eğlenelim-Öğrenelim" projesi düzenlenen programla kurum müdürlerine, velilere ve öğretmenlere tanıtıldı.

Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Şube Müdürleri Çiğdem Ayanoğlu ve Seyfettin Kaymakçı'nın da katıldığı tanıtım programında proje içeriği ve süreç hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yapılan sunumlarda oyunlaştırma örnekleri, eğitsel dijital içerikler, İngilizce dil öğrenme platformları hakkında bilgiler verildi, sınıf içi oyunlaştırma örnekleri gösterildi. Katılımcılara sanal gerçeklik uygulaması ve dijital oyunlaştırma araçları uygulamalı olarak gösterildi.

Proje ve süreç hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Hasan Balta, "Okulumuzda çocuklarımıza yaptığımız anketlerde oyunla işlenen dersleri çocukların daha iyi anladıklarını, derslere severek girdiklerini ve okula karşı olumlu bir tutum geliştirdiklerini gördük. Bu sebeple oyun temelli eğitimi önce yerinde görmek, eğitim almak, öğretmenlerimizin tecrübelerini artırmak ve edinilen kazanımları ilçemiz ve ilimiz başta olmak üzere tüm ülkemiz öğretmenleri ve çocuklarıyla paylaşmak için öğretmenlerimizle bir proje hazırladık" dedi.

Proje ekibi tarafından anlatımda ise şu ifadeler yer aldı:

"Projemiz AB Erasmus+ programı kapsamında Ulusal Ajans tarafından fonlanmaktadır. 'Öğrenelim-Oynayalım, Eğlenelim-Öğrenelim" isimli projemizin sözleşmelerini imzaladık. 1 yıllık süre kapsamında Finlandiya'da oyunla eğitimde kullanılan yöntem, teknik ve stratejiler izlenecek, daha sonra bu yöntem, teknik ve stratejilerin Türkiye'deki eğitime yönelik olarak resmi veya kamuya ait kurumlarda uygulanabilirliği konusunda çalışmalar yapılacak, projenin yaygınlaştırılması sağlanacak. Bu projeyle öğretmenlerimizin mesleki yeterlilikleri artacak, farklı kültürlerle iletişime geçilerek AB vatandaşlığı konusunda farkındalık oluşturulacak, eğitimde yeni yaklaşımlarla ve dijital platformların eğitimde oyun temelli olarak kullanılmasıyla ilgili mesleki tecrübeler edinilecek ve bu tecrübelerin paylaşılması noktasında katılımcıların aktif rol alarak liderlik yapması sağlanacaktır. Öğrencilerin ise eğlenerek öğrenmesi, eğitime aktif olarak katılması, öz güvenini ve sosyal iletişim becerilerini geliştirmesi, okula ve derslere karşı olumlu tutum geliştirmesi, arkadaşlarıyla takım çalışmalarında uyum içerisinde hareket ederek başarısını artırması öngörülmektedir. Ayrıca geçmişten geleceğe köprü olan çember, topaç, beş taş, bezirgan başı, çelik-çomak gibi geleneksel çocuk oyunlarımızı derleyeceğiz, çocuklarımıza öğreteceğiz. Bu oyunları derslerimize tatbik edeceğiz. Hem çocukları televizyon-tablet bağımlılığından kurtaracağız hem de açık havada akranlarıyla vakit geçirmesini sağlayarak fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunacağız. Bununla birlikte açık hava oyunları, sınıf oyunları ve dijital yeni oyunlar tasarlayacağız. Böylece çocuklarımız öncelikle oyunları öğrenecek ve oynayacak, daha sonra ise oynarken eğlenecek ve öğrenecek. Artık çocuklar okula ayaklarını sürüyerek değil koşarak gelecek. Sınıflarımızda baygın bakan öğrenciler değil ilgiyle ve heyecanla bakan çocuklar göreceğiz."