ÖĞRETMENLERİN EN ÖZEL GÜNÜ

GÜNCEL

ÖĞRETMENLERİN EN ÖZEL GÜNÜ

24 Kasım Öğretmenler Günü Sapanca Sosyal Gelişim Merkezinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

İstiklal Marşı ve öğretmen marşının okunmasıyla başlanan programın açılışında Sapanca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Engin Kaya mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşma yaptı.

Öğretmenliğin şerefle anılan bir meslek olduğunu ve öğretmenlerin ağır bir yükün emanetçileri olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, "Öğretmen insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan, yol gösteren ve topluma arkasını dönmeden sürekli önünde duran bir gönül eridir. Bundan dolayı karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir kendisine bakanlar iyiyi, doğruyu, hoş görüyü, geleceği görmektir. Bu kadar şerefle anılan bir mesleğin mensupları olarak sevgili öğretmen arkadaşlarım ne kadar ağır bir yükün emanetçileri olduğunuzun bilincinde olduğunuzdan eminim" dedi.

Öğretmenler olarak hata yapma şanslarının olmadığına dikkat çeken Müdür Dede, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öğretmenler olarak tüm öğrencilerimizi öz evladımız gibi görmek ve ona göre davranmak durumundayız. Öğretebilirsen onlara kazanılan bir liranın bulunan beş liradan daha değerli olduğunu öğret. Kaybetmeyi öğrenmesini öğret ve kazanmaktan neşe duymayı eğer yapabilirsen sessiz kahkahaların gizemini öğret. Eğer yapabilirsen onlara şiirlerin, edebiyatın, musikinin, insanı sevmenin ve kitapların mucizelerini öğret ama onlara sessiz zamanları da tanıt gökyüzündeki kuşların, güneşin, arıların ve yemyeşil yamaçtaki çiçeklerin ebedi gizemini öğret. Hata yapmanın hile yapmaktan daha çok onurlu olduğunu öğret. Herkes onlara yanlış olduğunu söylediğinde dahi haklı olduklarında kendi fikirlerine inanmayı öğret. Tüm insanları dinlemesini öğret ancak kendi kulaklarıyla duymayı, kendi gözleriyle görmeyi ve kendi akıllarıyla düşünmeyi öğretmeyi de unutma. Onlara toplumun ortak değerleriyle barışık olmayı öğret. Öğretmenim eğer yapabilirsen üzüldüğünde bile gülümseyeceğini öğret onlara. Gözyaşlarında hiçbir utanç olmadığını öğret ve eğer haksızlıklar karşısında haklı olduğuna inanıyorsa dimdik dikilip savaşmasını öğret. Adam gibi adam olmayı öğret. Unutmayalım ki hammaddemiz insandır ve hata yapma şansımız yoktur."

Törende konuşmaların ardından Sapanca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Zeynep Şirin şiir okudu, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına arkadaşlarının hazırladığı videonun gösterimi gerçekleştirildi.

ÖDÜL TÖRENİ

Liseler arası düzenlenen öğretmenler günü konulu kompozisyon yarışmasında 1. olan Gizem Yılmaz, 2. olan Meryem Yıldırım ve 3. Olan Şevval Doğan'a ödülleri İlçe Kaymakamı Bilgehan Bayar tarafından takdim edildi.

Şiir dalında 1. olan Gizem Yılmaz, 2. olan İlayda Bölük ve 3. olan Erdem Zihni Uslu'ya ödülleri Belediye Başkanı Aydın Yılmazer tarafından takdim edildi.

Ortaokullar arası resim yarışmasında 1. olan Şeyda Çul, 2. olan Zeynep Gözde Gökgöz ve 3. olan Hilal Tantan'a ödülleri Sapanca cumhuriyet Başsavcısı Ömer Paslı tarafından takdim edildi.   (Ödüllerini Cumhuriyet Başsavcı'sı verdi)

İlkokullar arası resim yarışmasında birinci olan Emre Kılıç ve 2. Olan Alparslan Tarık Tuğra'ya ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

İL BİRİNCİSİ

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu "15 Temmuz'u Unutmadık Unutturmayacağız" konulu anı yarışmasında il birincisi olan öğretmen Fatma Özaytürk'e Kaymakam Bayar tarafından yazısının yayınlandığı kitap hediye edildi.

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE BELGE

Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında emekli olan Feridun Adıyaman, Perihan Haznedar ve Naci Tümer'e Sapanca Kaymakamı Bayar tarafından hizmet şeref belgesi takdim edildi.

Kaymakam daha sonra ise tüm öğretmenler adına İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Dede'ye çiçek takdim etti.

Program Sapanca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Korosu'nun seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

(Haber: Elif Yıldız)