EL SANATLARINA YOĞUN İLGİ

GÜNCEL

EL SANATLARINA YOĞUN İLGİ

Sapanca Belediyesi'nin kültür sanat faaliyetleri kapsamında bayanlara yönelik açtığı el sanatları kursları yoğun ilgi görüyor.

Orta Asya'dan bu yana göçebe hayatın bir mirası olarak sürdürülen keçe yapımı, yakın zamana kadar yaygı, kepenek ve koşum takımlarının parçaları olarak günlük hayatın vazgeçilmez unsuru iken günümüzde turistik eşya yapımıyla yeniden hayat buldu.

Sapanca Belediyesi ise Kırkpınar Kültür Merkezi'nde açtığı keçe yapımı kursu ile unutulmaya yüz tutmuş bu el sanatının eğitimlerini vermeye başladı. Perşembe ve Cuma günleri 10:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilen kurslara vatandaşların ilgisi ise yoğun oldu.

Kadınların kurs ortamını bir nevi rehabilitasyon merkezi olarak gördüklenini belirten Keçe Yapım Kursu Eğitmeni Esen Keyik, "Kurslarımızın halkımıza faydalı olduğunu beceri ve kültürel gelişmelerde iyi sonuçlara vardığımızı düşünüyorum. Kursiyerlerimizin verdikleri emek ve çabalarının karşılıksız kalmaması adına yapmış oldukları ürünleri satışa yöneltmeyi düşünüyoruz. Bu sayede kendi el emeklerinden gelir elde edecekler. Keçe çalışmalarımız esnasında, sakinleşen ve rahatlayan kursiyerlerimiz burayı bir nevi rehabilitasyon merkezi olarak da görüyor" dedi.

Kursiyerler ise kendilerine böyle bir imkan sağlaması sebebiyle Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer'e teşekkür etti.