BAŞKAN YILMAZER'İN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

GÜNCEL

BAŞKAN YILMAZER'İN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, "Türk milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir" dedi.

İstiklal harbini zafere taşıyan, Cumhuriyete hayat veren ruhun 95 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayakta olduğunu belirten Yılmazer, yayımladığı yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimizin 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına gösterdiği şanlı direniş, işte bu ruhun ifadesidir. O gece kadını erkeği, genci yaşlısıyla milletimizin tüm fertleri, iradelerine, değerlerine, Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmışlardır. Bugün, dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların umut kapısı Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Dost ve kardeşlerimizin desteği, gönlünü ve gözünü ülkemize kilitlemiş mazlumların duası, aziz milletimizin birlik ve beraberliğiyle inşallah hedeflere hep birlikte ulaşılacaktır. Hedefimiz bugün 95'inci yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizi dünyanın önde gelen ülkeleri arasına yükseltmek, çok daha müreffeh bir hale getirmektir. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, canlarını feda ederek bu vatanı bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Cumhuriyetimizin 95'inci kuruluş yıl dönümü kutlu olsun."