GÜLDİBİ KAPALI PAZAR YERİ AÇILDI

GÜNCEL

GÜLDİBİ KAPALI PAZAR YERİ AÇILDI

Sapanca Belediyesi tarafından, Güldibi Mahallesi'nde yapımı tamamlanan kapalı pazar yeri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Toplam 350 metrekare kapalı alanı bulunan ve çevresinde mescit, oturma alanı, çocuk oyun grupları ve basketbol sahası bulunan yeni kapalı pazar yerinin hizmete te girmesi sebebiyle açılış töreni düzenlendi.

ORGANİK ÜRÜNLER PAZARI

Törende konuşan Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, "Pazar esnafı ve vatandaşlara özellikle kış aylarında büyük rahatlık sağlayacak olan kapalı pazar yeri organik ürünlerin satışının yanında, pazar kurulmadığı günlerde ise mahalle halkının cemiyetlerine ev sahipliği yapacak. Göreve gelmeden önce seçim beyannamemde olan organik köy ürünleri satış yerinin açılışı ile verdiğim sözlerden birini daha yerine getirmenin gururunu yaşıyorum" dedi.

4.5 YILLIK HİZMETLER

330 metrekare kapalı alanı bulunan pazar yerinin 330 bin liraya mal olduğunu belirten Yılmazer, 4.5 yıl boyunca ilçede gerçekleştirilen hizmetlerden örnekler verdi.

Yılmazer, şunları kaydetti:

"Sapanca'mız güzelliklerle dolu bir yer. Göreve geldiğimiz günden bu güne ekibimizle, hiçbir gün rehavete kapılmadan aynı heyecanla çalışmaya devam ettik. Muhtarlık binalarımızı yeniledik, binası olmayan muhtarlarımıza yeni binalar inşa ettik. Eğitim kurumlarımızın 30 yıllık fiziki ihtiyaçlarını giderdik. 10 adet Bilgi Kültür Evlerini hizmete açtık. Tarihi alanlarımızı restore ettik, 45 bin 800 ton asfaltla cadde ve sokaklarımızı yeniledik. 90 yeni çocuk parkını çocuklarımıza hediye ettik.

İlçemize yeni kavşaklar ve alt geçitler kazandırdık. 5 bin 500 kişiye beceri ve kültür kursları, 2 bin 300 çocuğumuza spor kursu imkanı sağladık. Sahil şeritleri ve yürüyüş alanları kazandırdık. Eğitime önem verdik, 1 fakülte ve 2 meslek yüksekokulunun kazandırılmasını sağladık. İlçeye yeni nefes alma alanları açtık, Uzunkum Parkı, Sanat Sokağını hizmetinize sunduk. 3 yeni kültür merkezi kazandırdık. Kent mobilyalarıyla, yeni çevre düzemeleriyle ilçemizin çehresini değiştirdik. Sosyal yaşama önem verdik 5 festivale ev sahipliği yaptık. Uluslararası fuar alanını ilçemize kazandırdık. 50 yıllık hayali gerçekleştirmek için var gücümüzle çalıştık ve teleferik projesini hata geçirdik. Sapanca'mıza kısa süre içinde yeni bir soluk kazandıracak bu proje tamamlandığında açılışını yine sizlerle yapacağız.

Şuan sayamadığım 51 projeyi sizlere kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşamaktayım. Sapanca'ya bu güzelliklerin kazandırılmasında emeği geçen hükümetimize, büyükşehir belediyemize, ekip arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Sapanca'ya hizmet etmek için belediye ile birlikte var güçleri ile çalışacaklarını ifade eden İlçe Kaymakamı Bilgehan Bayar, yeni pazar yerinin hayırlı olmasını diledi.

AÇILIŞ

Törende; konuşmaların ardından Güldibi Kapalı Pazar Yerinin açılışı protokol üyeleri tarafından dualarla gerçekleştirildi.

Açılış sonrası Kaymakam Bayar ve Başkan Yılmazer pazar esnafını tek tek ziyaret ederek iyi çalışmalar dileklerinde bulundu.