SAPANCA'DA 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ

GÜNCEL

SAPANCA'DA 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ

Sapanca'da 19 Ekim Muhtarlar Günü, düzenlenen programla kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle düzenlenen ilk program Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar'ın ev sahipliğinde Gülizar Bahçe Restoranda gerçekleşti.

MUHTARLARIMIZ; DEVLETİN GÖREN GÖZÜ, TUTAN ELİ

Tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlayan Kaymakam Bayar, "Muhtarlar ülkenin her bir köşesinde vatandaşa devletin elinin uzanması bakımından demokrasi alanında çok önemli bir görev icra ediyorlar. Sizler, vatandaşa, devletin gören gözü, tutan eli, konuşan dili oluyorsunuz" dedi.

MUHTARLAR, YEREL YÖNETİMLER ARASINDA ÖNEMLİ BİR KÖPRÜ

Yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarların bu özel gününü kutlayan Başkan Yılmazer, "Muhtarlarımız devletin seçilmiş en uç kısmındaki demokrasinin çekirdeği diyebileceğimiz, bir statü içerisinde hizmet etmektedir. Belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlıklarımız aynı zamanda halkın sesi olmaktadır. Belediyemizin çalışma ve projelerini her an muhtarlarımızın bilgisine sunduğumuz gibi, muhtarlarımız da bu anlamda vatandaşlarımız ve mahalle halkını temsil etmektedir. Sapanca Belediyesi, olarak muhtarlarımızın talep ve görüşlerini değerlendiriyor ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

TEŞEKKÜR

Sapanca Muhtarlar Derneği Başkanı Tolunay Kösemen ise konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Ülkemizdeki yerel demokrasinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi adına kurulan muhtarlık müessesi 1829'dan günümüze 188 yıllık bir tarihe sahiptir. Muhtarlar devlet ve vatandaş arasındaki toplum bütünlüğünün sağlanmasını sağlamaktadır. Muhtarlar gününü anlamlı bir görev haline getiren tüm devlet büyüklerimize teşekkürlerimi sunar, dernek başkanı olarak ilçemizde görev yapan yeni ve eski tüm mahalle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlarım."

Program sonunda Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Muhtarlar Derneği Başkanı Tolunay Kösemen'e plaket takdim ettiler.

TÖREN

Daha sonra Sapanca Hükümet Konağı önünde devam eden program, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.