SAPANCA KURTKÖY TAZE CEVİZ FESTİVALİ BAŞLADI

GÜNCEL

SAPANCA KURTKÖY TAZE CEVİZ FESTİVALİ BAŞLADI

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen Sapanca Kurtköy Taze Ceviz Festivali start aldı.

Kurtköy mesire alanında düzenlenen festivale ceviz stantlarının yanı sıra; yöresel ürünler, el sanatları ve hediyelik eşyalar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Festival açılışında konuşan Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Sapanca'yı festivaller ilçesi yapmak istediklerini söyledi.

Yıl boyunca gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında bilgiler veren Yılmazer, "Geleneksel El Sanatları Festivali, Taze Ceviz Festivali, Yanık Festivali ve Eylül ayında düzenlenecek olan Süs Bitkiciliği Festivali ile Sapancamızın adını ülke genelinde festivaller ilçesi olarak duyurma yolunda büyük bir yol kat etmiş olacağız" dedi.

Yılmazer konuşmasının devamında ise ilçede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren Yılmazer, şu sözlere yer verdi:

"Çok önemli etkinliklere ve projelere ev sahipliği yapan Sapancamız, çok yakında teleferik projesi ile turizm konusunda büyük bir kazanıma ev sahipliği yapacak. Yol yapmak, kaldırım yapmak, çöpleri toplamak bizlerin asli göreviyken ilçemize değer katacak ve halkımızı memnun edecek projelere imza attık.

Turizm Fakültesi, Sapanca Meslek Yüksekokulu, Uzunkum Park, Sapanca Sanat Sokağı, Sapanca, Kırkpınar ve Harmanlık sahil şeridi düzenlemesi, HES Projesi, çarşı içi düzenlemesi, kurtköy gençlik ve kültür merkezi, bilgi, kültür ve sanat evleri, kültür kursları, yaz spor okulları, Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi, Akçay Gençlik ve Spor Merkezi, Rahime Sultan Camisi restorasyonu, Sapanca Hamam Restorasyonu, Sapanca Hamamı inşaatı gibi daha sayamadığımız pek çok projeyi hayata geçirdik. Projelerimizle Sapancamızı hizmet yağmuruna tuttuk."

Festivalde konuşmaların ardından Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ve AK Parti İlçe Başkanı Yunus Gümüşel'inde aralarında bulunduğu protokol üyeleri stantları dolaşarak hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Her akşam konserlerin gerçekleşeceği festival 26 Ağustos Pazar akşamı sona erecek.