SAPANCA SANAT TİYATROSU MERSİN'DE

GÜNCEL

SAPANCA SANAT TİYATROSU MERSİN'DE

Mersin'in Erdemli İlçesindeki Ayaş Antik Tiyatrosu, 2000 yıl sonra yeniden tiyatro oyunları ile buluşacak. Festivalde Sapanca Sanat Tiyatrosu da Haydi Masallara oyunu ile sahne alacak.

3-8 Ağustos tarihleri aralığında gerçekleşecek Ayaş Antik Tiyatro Festivali çerçevesinde; Ayaş Antik Kenti'nde, Roma Dönemi'nden kalma 2000 yıllık antik tiyatro, sanatçıları ve sanatsever konukları ağırlayacak. Festivalde Sapanca Sanat Tiyatrosu, bu sezon çocukların sevgilisi haline gelen çocuk oyunları Haydi Masallara ile Mersin'li çocuklar ile buluşacak.

2000 YIL SONRA BİR İLK

2000 yıl sonra tekrar tiyatro ile buluşacak olan Ayaş Antik Tiyatrosu'nda ilk kez bir çocuk oyunu sahnelenecek. Sapanca Sanat Tiyatrosu kurucularından, Haydi Masallara oyunun yönetmeni Gürcan Salihoğlu, "2000 yıllık derin uykusundan uyanan bir antik tiyatroda ilk kez bir çocuk oyununu sahneleyerek, değerli Mersin halkı ve birbirinden kıymetli sanatçı dostlarla buluşacak olmak hepimizi çok heyecanlandırıyor.  Oyunumuz bugüne kadar Türkiye'nin birçok farklı ilinde yüzlerce çocukla buluştu, buluşmaya devam ediyor ve edecek de. Bizim için çok kıymetli bir buluşma olacak olan Ayaş Antik Tiyatro Festivali sürecinde, her zaman yanımızda olan ve desteklerini hiç esirgemeyen Sapanca Belediye Başkanımız Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Başkan Yardımcımız Özcan Yavuz ve Kültür Müdürümüz Şafak Başoğlu'na bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.