YAZ ŞENLİĞİ MAHALLİ AT YARIŞLARI GERÇEKLEŞTİ

GÜNCEL

YAZ ŞENLİĞİ MAHALLİ AT YARIŞLARI GERÇEKLEŞTİ

Sapanca Belediyesi ve Sapanca At Yetiştiricileri, At Sporu ve Turizm Derneği, (SAYDER) tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Yaz Şenliği Mahalli At Yarışları gerçekleşti.

Kurtköy Hipodromunda düzenlenen etkinlik karakucak güreşleri ile başladı. Sapanca Belediyesi Minder Sporları Merkezi sporcuları gösteri karşılaşmaları gerçekleştirdi.

"SAPANCA'YI İYİ BİLİRİM"

Program açılışında konuşan Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Faruk Tınaz, "Sapanca'nın nasıl bir yer olduğunu çok iyi bilirim. Burası yıllarca kulübümüze at, atçı, jokey hatta şampiyon jokeyler yetiştirmiş bir bölgemizdir. Hatta at yetiştiriciliğinde en eski yerleşim birimlerimizden biridir. Bugünde bu tecrübeyi görüyoruz. Festival havasında mükemmel bir organizasyon hazırlanmış" dedi.

KÜLTÜR, SANAT VE SPOR

Belediyeciliğin sadece alt yapıdan, temizlik, park bahçeler ve fen hizmetlerinde ibaret olmadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, bu hizmetlerin yanında eğitim, kültür ve spor faaliyetlerinin de büyük önem taşıdığını söyledi.

Yıl boyunca ilçede gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgiler veren Yılmazer, 7. Yaz Şenliği Mahalli At Yarışları etkinleri için başta Cengiz Emil olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

"SAPANCA TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL İLÇESİ"

Sapanca öncü bir ilçe olduğunu belirten AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, "Sapanca Türkiye'nin en güzel ilçesi, Türkiye dünyanın en güzel memleketi, dünyamızı zindanlaştırmak, cehenneme çevirmek isteyenlere inat biz Türkiye'yi güzelleştirmeye, yenilikleri ve güzellikleri insanlarımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Sapanca'yı biz böyle gördük. Adeta öncü bir ilçe gibi. Belediye başkanımızdan aldığımız ilhamla söylüyorum. Bu Türkiye'nin en güzel ilçesinde çok güzel etkinlikler, çok güzel festivaller, çok güzel programlar bugün olduğu gibi gelecekte de bizleri bekliyor" diye konuştu.

GÜREŞÇİLERE PLAKET

Konuşmalar sonrası Sapanca, Sakarya ve Türkiye'yi başarıyla temsil eden güreşçiler; Dünya Şampiyonu Metehan Başar, Avrupa Şampiyonu Yunus Emre Başar, Avrupa Şampiyonu Samet Başar, Dünya Şampiyonu Serhat Kırık, Avrupa 3'üncüsü Mükremin Aktaş ve şuan Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsilen mindere çıkan Bedirhan Tan'a plaket takdim edildi.

YARIŞLAR

Yaz Şenliği Mahalli At Yarışları'nda; C Grubu Arap Atları arasında düzenlenen Galopat Atçılık Koşusu'nu Kaya Kaya'nın sahibi olduğu Çekiçkan, B Grubu Arap Atlarının yer aldığı Sapanca Belediye Başkanlığı Koşusu'nu Hüseyin Orhon'un sahibi olduğu Atılay, B Grubu İngiliz Atları arasında düzenlenen Türkiye Jokey Kulübü koşusunu Mehmet Badışoğlu'nun sahibi olduğu Çikok Yasinbey, A Grubu İngiliz Atları arasında düzenlenen Köseoğlu Ekürisi  Adil Köseoğlu Koşusunu Fatih Pir'in sahibi olduğu Megas, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Koşusunu ise Hüseyin Aslan'ın sahibi olduğu Karacabey Aslanı isimli atlar kazandı. Yarışlar sonunda dereceye giren at sahipleri jokeylere madalya ve kupaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

İSMAİL TÜRÜT

Yarışlar sonrası hazırlanan şenlik alanında Karadenizli ses sanatçısı İsmail Türüt Sahne aldı. Türüt'ün şarkılarına başta protokol üyeleri olmak üzere yüzlerce vatandaş eşlik etti.