17 MİLYON  TL'LİK ARITMA TESİSİ HAZIR

YAŞAM

17 MİLYON TL'LİK ARITMA TESİSİ HAZIR

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından 17 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi açılışa hazırlanıyor.

Arıtma tesislerinde deneme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş; "Türkiye'de teknolojisi ile ön plana çıkacak Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi'nde son aşamadayız. Deneme çalışmaları ile birlikte alanın çevre düzenlemesini de gerçekleştiriyoruz" dedi. 
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Serdivan Hızırilyas Tepesinde 17 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen içmesuyu arıtma tesisleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Rüstem Keleş; "Sakarya'da çeşmelerden uzun yıllar, daha sağlıklı içme suyu akması için 6 yeni arıtma tesisinin inşasına başlamıştık. Proje kapsamında Serdivan Hızırilyas Tepesinde inşa ettiğimiz tesis gerek kapasitesi gerekse teknolojisi bakımından Türkiye'de tek olacak. Yıllık 100 milyon metreküp suyu arıtabilecek tesis, 17 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirildi. Siemens güvencesiyle inşa edilen bu tesislerde çalışmalar büyük ölçüde tamamlanırken, deneme çalışmaları ise devam ediyor" dedi.
Hızırilyas İçmesuyu Arıtma tesisinde deneme çalışmaları ile alanın çevre düzenlemesinin gerçekleştirildiğini ifade eden Rüstem Keleş; "22 Mart Dünya Su Günüde şehrimize yeni arıtma tesislerinden su vermeye başlayacağız. Bu tesis, ileri teknolojisi sayesinde Sapanca Gölü'nden temin edilen suyu en etkin şekilde arıtabilecek. Deneme çalışmalarında aldığımız sonuçlar beklentilerimizden çok daha iyi. Arıtma tesislerimizin devreye girmesiyle vatandaşlarımızın çeşmelerinden İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği'nde belirlenmiş kriterlerden çok daha iyi değerlere sahip su akacak" şeklinde konuştu.