BİNALİ YILDIRIM: ''YÜKSEK HIZLI TREN TESTLERİ BAŞLIYOR''

GÜNCEL

BİNALİ YILDIRIM: "YÜKSEK HIZLI TREN TESTLERİ BAŞLIYOR"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nde tüm çalışmayı tamamlayarak, temmuz ayında test sürüşlerine başlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Bakan Binali Yıldırım, Osmaneli YHT hattı şantiyesini ziyaret etti. Ankara- İstanbul YHT hattı çalışmaları hakkına bilgi alan Bakan Yıldım daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldırım, "Hedefimiz, önümüzdeki temmuz ayı sonu itibariyle bütün çalışmayı tamamlayıp bu hatta test sürüşlerine başlamak. Genel olarak Ankara- İstanbul YHT Projesi ile Marmaray Projesi hatlarının yüzde 80'inin alt yapıları tamamlanmış durumda. Bundan sonra ağırlıklı olarak üst yapı montajı, elektrifikasyon ve sinyalizasyon işlerine gireceğiz" dedi.

İnönü- Köseköy arası YHT hattının en zor bölümlerden biri olduğunu ifade eden bakan Yıldırım, çalışmaların devam ettiğini söyledi. Binali Yıldırım, Ankara- İstanbul YHT Projesi ile Marmaray Projesi'nin bitiş tarihinin 29 Ekim 2013 olarak açıklandığını belirtti. Bir gazetecinin sorusu üzerine "O tarihte hazır olacağız, ama açılış belki daha sonra olacak. 29 Ekim'de Marmaray'ı açacağız. Öyle büyük iki projenin açılışını bir güne sığdırmak hem imkansız hem de gereksiz. Ona da ayrı bir etkinlik yaparız. Bilecik'te, İnönü'de, Sakarya'da, Kocaeli'nde ve İstanbul'da açılışlar yapacağız. Yıl sonuna kadar hep açılış var. İnşallah Ankara- İstanbul YHT hattımız da hazır olacak" diye konuştu.