ERDOĞAN: ''TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ LAZIM''

GÜNCEL

ERDOĞAN: ''TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ LAZIM''

Sakarya İl Genel Meclisi Mart Ayı 5’inci toplantısına katılan Sakarya Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Bina eksikliğinden personel yetersizliğine kadar birçok sıkıntıyı dile getiren Erdoğan, ''Bina demek kaliteli hizmet demek. Bizim yapılanmamız tamamen değişti. Biz Türkiye Halk Sağlığı kurumuna bağlıyız. Halk cümlesine fazla yabancı değiliz. Halk ekmek, Halk otobüsü vb cümlelerin yanında Halk sağlığı da eklendi. Bazı ülkelerde Sağlık Bakanlığı yerine Halk Sağlığı ibaresi kullanılmaktadır. Bizim ülkemizde de uygulanmalıdır. Bizim amacımız temel sağlık hizmetlerinde valilik kampüsü bünyesinde bulunan hizmet binasını biz ikiye ayırdık. Binanın sağ tarafı Halk Sağlığı sol tarafı ise İl sağlığı bünyesinde çalışmaktadır'' dedi.

Sakarya'nın ilçelerinde toplum sağlık merkezlerinde sıkıntı olduğunu kaydeden Erdoğan, ''Erenler'de bulunan binamız su almakta, tadilat gerekmektedir. Kaynarca'da bir toplum sağlık merkezine de ihtiyaç duyulmaktadır. Sapanca'da müstakil bir toplum sağlığı merkezine ihtiyacımız var. Biz bina olmadı mı hizmet veremiyoruz. 60 tane sağlık evimiz var. Bu 60 sağlık evinde 55 tane ebe var. 54 tanede aile sağlığı merkezimiz var. Bu aile sağlığı evlerinde öğlen tatili yok, mesai saatlerinden sonra 1 saat daha bekleniyor ve cumartesi günleri öğlene kadar çalışılıyor. Bizim bir diğer sıkıntılarımızdan bir tanesi de hasta nakil aracı ve personel sıkıntısıdır. Personel ihtiyacımız var çünkü yatalak hastada müdahale için Sakarya ilinde 14 tane sağlık merkezi var. Müdürlük bünyesinde 14 aracımız var ve şoför ihtiyacımız da hat safhada. 252 aile hekimliği birliğimiz var. Halk sağlığı müdürlüğümüzün personel sayısı bindir. Kısacası Evde sağlık hizmetleri araç sıkıntısı ve en önemlisi toplum sağlığı merkezi binasına çok ihtiyacımız var'' diye konuştu.

Erdoğan sunumun ardından meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı.