SAPANCA ANADOLU LİSESİ LİSELERARASI BİLGİ YARIŞMASINDA ÜÇÜNCÜ OLDU

GÜNCEL

SAPANCA ANADOLU LİSESİ LİSELERARASI BİLGİ YARIŞMASINDA ÜÇÜNCÜ OLDU

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve SRT tarafından ortaklaşa düzenlenen Sakarya ili liselerarası bilgi yarışmasında Sapanca Anadolu lisesi üçüncü oldu.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve SRT Medya Grup işbirliği ile hazırlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Bilgi Yarışmasını Adapazarı Özel Enka Lisesi kazandı. SRT'den canlı yayınlanan final yarışması ise nefes kesti.

BİLGİ YARIŞMASI

8. kez düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Bilgi Yarışmasının finali SRT Ekranlarında yapılan canlı yayın ile sona gerçekleştirildi. SRT Medya Grup Kurucusu Rahmetli Atilla Okumuş'un en önem verdiği projelerinden biri olan bilgi yarışmasının finalinde öğrenciler büyük çekişme yaşadı.

CANLI YAYIN

SRT'de canlı yayınlanan yarışmaya Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğrenciler velileri ve çok sayıda davetli katıldı. SRT Vali M. Cahit Kıraç Stüdyosunda yapılan final yarışmasının ev sahipliğini ise SRT Medya Grup Genel Müdür Yardımcısı Safa Polat yaptı.

NEFES KESTİ

Sakarya genelinde ki tüm liselerin katıldığı yarışmanın finali Adapazarı Özel Enka Lisesi, Sapanca Anadolu Lisesi, Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi ve Serdivan Özel Işık Anadolu Lisesi arasında yapıldı. 20 sorunun sorulduğu final yarışmasında öğrencilerin mücadelesi adeta nefes keserken; birincilik mücadelesi son ana kadar sürdü.

YARIŞMA SONU

Yarışmanın sonunda Adapazarı Özel Enka Lisesi 180 puan ile birinci oldu. Adapazarı Özel Enka Lisesi'nin ardından 160 puanla Serdivan Özel Işık Anadolu Lisesi ikinci olurken; 3. 150 puan ile Sapanca Anadolu Lisesi ve 4. ise 140 puan ile Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi oldu.

ÖDÜLLER VERİLDİ

8 Mayıs'ta yapılan ilçe elemelerinin ardından 16 ilçeyi temsil edecek 34 lisenin belirlendiği yarışmada 10 Mayıs'ta İl Çeyrek Finali ve 15 Mayıs'ta İl Yarı Finali yapıldı. Tüm elemelerin ardından ise 4 okul finale katılmaya hak kazandı. Her okulun 3 öğrenci ile temsil edildiği yarışmada kazananlara ödüller verildi.

PROTOKOL HAZIR BULUNDU

Yarışmada birinci gelen Adapazarı Özel Enka Lisesi'ne birincilik ödülü olan dizüstü bilgisayar ve plaketi İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı takdim ederken; ikinci olan Serdivan Özel Işık Anadolu Lisesine ödülünü SRT Medya Grup Genel Müdür Yardımcısı Safa Polat, üçüncü olan Sapanca Anadolu Lisesine Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Gerçek ve dördündü olan Arifiye An. Öğretmen Lisesine Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Gümüş verdi.

YARIŞMA EKİBİ

Yarışmanın yönetimini Milli Eğitim Şube Müdürü Zafer Levent Soyhan yaparken, çalışma ekibinde Bilgisayar ve Sınav Hizmetleri Koordinatörü Abdullah Çakırbaş, İl Bilişim Teknolojileri Koordinatörü İbrahim Baygit, İl Bilişim Teknolojileri Koordinatörü Sıtkı Şener, Temel Eğitim Bürosu Şefi Ahmet Tetik ve Memur Fatih Sert ile yarışmanın koordinatörlüğünü ve sunumunu üstlenen Cengiz Özer yer aldı.

BAYRAM TEBRİĞİ

Yarışmanın kendileri için son derece önemli olduğunu ifade eden Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, "8 yıldır düzenlediğimiz ve artık geleneksel hale gelen Liselerarası Bilgi Yarışmasında yarışan tüm okullara teşekkür ediyorum. Herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Öğrencilerin öğrenme azmi ile edindikleri bilgiler vasıtası ile bir yarışma sergilediklerini kaydeden Sandıkçı, "Gerçekten de öğrencilerimizi başarılarından ötürü tebrik ediyorum. Bu gibi etkinliklere İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman devam edeceğiz. Ayrıca bizlere kapılarını açan SRT Medya Grup Ailesine de teşekkürler" diye konuştu.

SRT'NİN GURUR GÜNÜ

İl Milli Eğitim Müdürlüğünü SRT Medya Grup'ta ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden SRT Medya Grup Genel Müdür Yardımcısı Safa Polat ise, "8 yıldır bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyuyoruz. Kurucumuz Rahmetli Atilla Okumuş'un özenle üzerinde durduğu çalışmaların başında gelen bu yarışmaya her zaman destek olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

BÜYÜK SEVİNÇ

Yarışmanın ardından tüm öğrenciler, öğretmenler, yöneticiler ve veliler günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Birinci olan Adapazarı Özel Enka Lisesi büyük sevinç yaşarken; diğer okullarda finale kalmanın haklı gururunu yaşadı.