NAFİ GÜRAL: 'BUGÜN SAPANCA’DA Kİ OTELİMİZİN TEK SORUNU VAR  O DA YER BULAMAMAK'

GÜNCEL

NAFİ GÜRAL: 'BUGÜN SAPANCA’DA Kİ OTELİMİZİN TEK SORUNU VAR O DA YER BULAMAMAK'

Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral: "Bugün Sapanca’da ki otelimizin tek sorunu var o da yer bulamamak”

İş hayatına küçük yaşta başladığını ve üniversite okuyamadığını söyleyen Nafi Güral, herkesten daha fazla çalışarak bu açığını kapattığını ifade etti. Başarı için gerçekçi hayaller kurulması gerektiğinin altını çizen Güral, "Hayallerinin peşinden koşanlar muhakkak başarıya ulaşır. Ayağınızı yere sağlam basın, gözünüz zirvelerde olsun" dedi.

Konferansına kendi hayatından verdiği örneklerle devam eden Güral, " Yurtdışından anlaşma sağlamak üzere olduğum bir konuğum geldi. Tercümanım da yanımdaydı. Ancak benim heyecanım ile karşı taraftan beklediğim tepki aynı değildi. Oysaki adamın yerinden fırlaması lazımdı. Tercümana ne olduğunu sordum. 'Efendim ben biraz yumuşattım söylediklerinizi' yanıtı alınca artık İngilizce öğrenmenin vakti geldi dedim ve hemen çalışmalara başladım. Kısa sürede İngilizce öğrendim. Demek ki isteyince oluyormuş" diye konuştu.

"DURAĞAN KİŞİLERDEN UZAK DURUN"

Kendi işini kurmak isteyenlere de tavsiyeler yönelten Güral, çevrelerindeki kişileri olumsuzluğa ittikleri ve başarıdan uzaklaştırdıkları için durağan kişilerden uzaklaşmaları tavsiyesinde bulundu. Güral bu sözlerini şu örnekle açıkladı: "İstanbul'a yakın Sapanca civarında farklı bir otel yapmak arzusu içindeydim. Şu anda otelimizin olduğu yeri görünce 'Tamam, işte burası' dedim. Ama kime sorduysam 'Olmaz, oraya kimse gelmez, boşu boşuna para yatırıyorsun" yanıtı aldım. Oysa ben çok inanmıştım. Bu nedenle şevkimi kıran insanlardan uzaklaştım, inanç ve kararlılıkla çalışmalara başladım. Bugün Sapanca'daki otelimizin tek sorunu var. O da yer bulamamak."

"İŞİNİZE AŞIK OLUN"

Güral, gençlere "İşinize aşık olun" tavsiyesinde bulunurken, yönetici engeli tehlikesine karşı da uyardı. Liderlerin çalışacağı insanları iyi seçmesi gerektiğini vurgulayan Güral "Kurumsallaşmak çok önemli. İyi yöneticiler seçmelisiniz. Benim görev verdiğim kişiler, işi benden çok daha iyi yapıyorlar. Ama bir lider olarak hesaplanmış riskler almalısınız" ifadelerini kullandı.