BAYRAK: TÜPRAŞ’IN SU ÇEKMESİNE GÖZ YUMANLAR SUÇ İŞLEDİ

GÜNCEL

BAYRAK: TÜPRAŞ’IN SU ÇEKMESİNE GÖZ YUMANLAR SUÇ İŞLEDİ

Büyük Birlik Partisi Sakarya İl Başkanı Ahmet Bayrak, Tüpraş’ın Sapanca Gölü’nden 7 yıldır su çekmesine göz yuman yetkililerin suç işlediğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi Sakarya İl Başkanı Ahmet Bayrak, Tüpraş'ın Sapanca Gölü'nden 7 yıldır su çekmesine göz yuman yetkililerin suç işlediğini söyledi. Bayrak, aynı zamanda Tüpraş'ın da kaçak su kullanarak suç işlediğini de vurguladı.

Ahmet Bayrak, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Sakarya'ya yaptığı son ziyarette Tüpraş ile ilgili inceleme başlatıldığı hususunda yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün, 2006 yılında Tüpraş'a bedelsiz tahsis yapılıp yapılmadığının açıklanmasını isteyen Bayrak, "Hukuken hisse devrinden itibaren kamuya ait su tahsisi düşmüştür. Eğer tahsis bedelsiz yapılmışsa yapanlar kamu adına suç işlemişlerdir. Ayrıca herhangi bir tahsis yok iken Tüpraş su kullanıyorsa bu da 7 yıldır kaçak su kullanımı anlamına gelmektedir. DSİ yetkilileri de bu duruma göz yumduğu için suç işlemişlerdir. Her 2 durumda ülkemizde vicdan sahibi olan hiçbir kişi veya kurumun kabul edemeyeceği vahim bir durumdur." diye konuştu.

Bayrak Tüpraş'ın Sapanca Gölü'nden ne kadar su çekildiğinin reel tespit yapılması gerektiğini kaydetti.