USLU: 'AVUKATLAR KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİNE KARGA GİBİ ÜŞÜŞTÜLER'

SİYASET

USLU: 'AVUKATLAR KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİNE KARGA GİBİ ÜŞÜŞTÜLER'

AK Parti Sapanca İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Avukatların kentsel dönüşüm yapılan bölgeye karga gibi üşüştüklerini söyledi.

Uslu, "Süreç bitmesine rağmen 60-70 hak sahibi biz yazılmak istiyoruz bize yardımcı olun dedi. TOKİ ile görüştük yasal süreyi uzattık. Fakat 10 kişi zor yazıldı. Önümüzdeki hafta son süreç bitecek ve daha da uzatma olmayacak. Sonra biz bilmiyorduk duymadık deniyor. Muhtarla, duyurularla çağrı yaptık kimse duymadık diyemez. Allah izin verirse de proje ihalesine çıkıldı önümüzdeki günlerde Başkan Yardımcımız Hüseyin Öz hazırlıklarını yaptı yıkıma başlayacak. Oradaki çirkin görüntüyü kaldırıp kentsel dönüşümü yapacağız. Kentsel dönüşümde ev sahibi olmak için başvuruların alınıp isim listesi yapıldığı haberleri yayılıyor. Bu konuda bir çalışma yok çünkü ilk olarak roman vatandaşlarımızın evlerine başlanacak ve satışa çıkacak evlerin proje ihalesine çıkılacak. Proje üzerinden evlerin metrekaresi ve cephesine göre fiyatlar belirlenecek. Ondan sonra proje halinde iken satışlar yapılacak" dedi.

Uslu konuşmasının devamında ise şu sözlere yer verdi:

"Kentsel dönüşüm bölgesinde bazı avukatlar gelmiş vekalet almış, hukuki bilenler bilir vekalet alan bir avukat mahkemeyi kazansa da kazanmasa da vekaletlik ücretini alacak kabaca hesap yaparsak, biz 30 milyon bankaya para yatırıldı. Vekalet ücreti yüzde 15 buda 4.5 milyon TL yapar. Bu avukatlar yarısından vekalet ücreti alsa 2 milyon TL alacak, adamın mahkemeyi kazanıp kazanması derdi değil. Herkes hak sahipleri üzerinden rantın peşinde. Hani Saadet Partisi İlçe Başkanı rant diyor ya işte rantı, bu işten rant sağlayan onlar biz değiliz, bizim belediye olarak bir tek beklentimiz orada kentsel dönüşüm yapılması. Avukatlar karga gibi üşüştüler o vatandaşlarımızdan vekalet alıp onların parası üzerinden para kazanmaya çalışıyorlar. Parti olarak biz bu sürece sahip çıkmamız lazım, kimileri siyasi rant sağlamaya çalışıyor, Sapanca'nın yüzde 98'inin, 'orası kentsel dönüşüm olsun' dediği yerde, orası değişmesin diyerek siyasi rant sağlanmaz. Bu olay şuna benzedi, Kemal Kılıçdaroğlu çözüm sürecini sahiplenseydi çok daha fazla oy alabilirdi. Ama karşı durdu her geçen gün eriyor. O yüzden doğru şeylerin arkasında durmak lazım. Biz verdiğimiz sözün arkasındayız. Bir şey iddia ediyorsan altını dolduracaksın"