CHP İL BAŞKANI ECEVİT KELEŞ’TEN KINAMA

SİYASET

CHP İL BAŞKANI ECEVİT KELEŞ’TEN KINAMA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ecevit Keleş, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan vahim olaya rağmen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun davul zurna ile karşılanmasını kınadı.

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Sakarya ziyareti kapsamında Karasu ilçesinde düzenlenen içki şenliğine katılmasını şiddetle kınayarak,  Bakan Eroğlu'nu Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan hain saldırıyla ilgili hassasiyete davet etti.

Hatay Reyhanlı'da, Türkiye'nin yaşadığı en büyük terör saldırısıyla birlikte tüm vatandaşların derin bir üzüntü içerisinde bulunduğu bir dönemde bulunduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ecevit Keleş, "Milli İçkimiz Ayrandır" isimli davul zurnalı içki şölenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AKP İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AKP Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Adalet ve Kalkınma Partisi Teşkilatlarını kınadığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"11 Mayıs 2013'te, Türkiye tarihinde yaşanan en büyük terör saldırısının ardından, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ilimize bir ziyaret programı düzenlemiştir. Program kapsamında Bakan Veysel Eroğlu verdiği demeçlerinde, sözde Çözüm Süreci'ne Türkiye'nin yüzde 80 destek verdiğini belirterek tüm ülkenin kan ağladığı bir dönemde vatandaşlarımızın hazmedemediği konuları gündeme getirmekte de bir beis görmemiştir.

Reyhanlı olaylarıyla ilgili tek bir açıklama yapmayan ve olayın faillerinin bulunması için çaba sarf etmeden, çeşitli gezi ve turlara katılarak ülke meseleleriyle ilgili duyarsızlık, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ülke meselelerine alakasının bir göstergesidir.

Yaşanan olaylara yayın yasağı koyarak ört bas etmeye çalışan baskıcı yönetim anlayışı, ülkemizi savaşın eşiğine getirmekte de her hangi bir sorumluluk hissetmemektedir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın düne kadar 'kardeşim' dediği Beşar Esad'a karşı düşmanlığı ve ülkemizi de bu şekilde yönlendirme gayreti ise Tayyip Erdoğan'ın şimdiye kadar yaşadığı onlarca çelişkisine en yakın örnektir.

Aynı düşünce anlayışına sahip olan, kabinesinde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun ilimiz ziyaretinde AKP Karasu İlçe Başkanlığı'nın davul zurna ile düzenlenen "Milli İçkimiz Ayrandır" isimli içki şölenine katılması ve Reyhanlı'da yaşayan halkımızın gözünün içine bakarak geziler düzenlemesi konuya karşı hassasiyetlerinin özetidir.

Olayın ardından daha iki gün geçmesine rağmen Reyhanlı'da analar ağlarken, yayın yasağıyla birlikte tüm medya organlarının diline kilit vurulmuş, gözüne siper çekilmiş, elleri zincirlenmiş halde iken davul zurna eşliğinde Karasu'da içki şenliğine katılmak Türkiye Cumhuriyeti'nin bir Bakanına yakışmamaktadır. Görevi ya da konumu ne olursa olsun, bu ülkenin Bakanı bulunduğu mevkiye uygun hareket etme sorumluluğuna sahip olmalıdır. Hatay'da insanlarımız acı çekerken, ilçelerde gezi programları düzenleyerek davul zurnalı içki şölenlerine katılmak kabullenilecek bir davranış değildir.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı olarak, ülkemizdeki acı daha dinmemişken davul zurnalı içki şenlikleri düzenleyip, katılabilecek kadar ülke meselelerine duyarsız kalabilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AKP İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AKP Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi yönetim ve teşkilatlarını kınıyoruz."