VALİ BÜYÜK SAPANCA'DAYDI

YAŞAM

VALİ BÜYÜK SAPANCA'DAYDI

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sapanca' da bir dizi ziyarette bulunarak Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ile son aylarda Sapanca' da meydana gelen hizmet verimliliğini değerlendirdi.

Vali Büyük' ün Sapanca' yı ziyaretinde ilk durağı Sapanca Belediye Başkanlığı oldu. Sapanca Belediyesi girişinde karşılanan Vali Mustafa Büyük' e, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu tarafından belediyenin birimleri gezdirildi ve bu birimlerde yapılan işler ve uygulanan projeler konusunda pratik brifingler verildi. Belediyeye girişinde Beyaz Masa ve Akos(Akıllı Kent Otomasyon Sistemi)hakkında bilgiler alan Vali Büyük, özellikle Akos sisteminin Sapanca' ya ve Sapanca' da yaşayan vatandaşlara sağladığı yararlar hakkında çok açık fikirlere sahip olmasından ötürü ve Akos sisteminin Sapanca İlçesi' nde oturmuş olmasından dolayı halk adına memnuniyetini ifade etti.

Daha sonra İmar Müdürlüğü' nde, imar paftaları üzerinde eğitim kurumlarını ve muhtemel eğitim kurumlarına ayrılmış alanları  kontrol eden Vali Büyük, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu' nun makamında bir süre misafir olduktan sonra, kendisine eşlik eden Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Sapanca Emniyet Müdürü Erdem Mali, Sapanca Milli Eğitim Müdürü İrfan Gerçek ve diğer belediye yetkilileri ile araziye çıkarak, Göl Mahallesi' nde yeni inşa edilmekte olan Nazmiye Ömer Sözer İlköğretim Okulu' nun bütün katlarını tek tek ziyaret ederek, yapılan çalışma ile ilgili olarak okul inşaatından sorumlu olan ve okul inşaatının yatırımcısı Ali Dereli' den bilgiler aldı. 2013-2014 Eğitim Dönemi' ne okulun yetiştirileceği bilgisini alan Vali Büyük, Ali  Dereli' ye büyük övgülerde bulunduğu değerlendirmesinde, yeni okul inşaatının hafriyat çalışmalarını yapan Sapanca Belediyesi  ve Ali Dereli' ye, Sapanca' ya eğitim anlamında yaptıkları büyük katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Arazi incelemelerine, imar paftaları üzerinde gördüğü eğitim alanlarını da görerek devam eden eden Sakarya Valisi Mustafa Büyük, ilgili arazilerin jeolojik yapıları üzerine de Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu' dan ve diğer belediye yetkililerinden değerli  bilgiler aldı.

Diğer arazi incelemesi için, durak yeri inşaatı devam eden Hızlı Tren İstasyonu' nu da ziyaret eden Vali Büyük, Hızlı Tren hattı yapım işini üstlenen yetkilerle uzun görüşmeler yaparak, Sapanca' dan Kocaeli il sınırına kadar Hızlı Tren Hattı' nı da bizzat gezdi. Bu inceleme sırasında, Sapanca' dan geçecek olan Hızlı tren hattının ilçe ekonomisine kazandıracağı değerlerden de söz eden Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Hızlı Tren' le Sapanca' nın daha da hareketleneceğini ve ilçede yaşayan herkese bu hattın çok önemli getirileri olacağını ifade etti.

Sapanca ziyaretine yarım gün ayıran Sakarya Valisi Mustafa Büyük' ün son ziyareti ise Sapanca Kırkpınar' da bulunan çikolata üretimiyle ülke genelinde haklı bir üne kavuşan Çklt Fabrikası' na oldu. Fabrika idari binası önünde yetkililerce karşılanan Vali Büyük, Çklt Fabrikası' nın tamamını gezerek, fabrikanın üretimleri ve mamul pazarlama konularında ayrıntılı bilgiler derledi. Fabrika müdürlüğü salonundaki dinlenme anlarında, Çklt Fabrikası' nın mamullerinin kendisine sunulması  inceliğine de kayıtsız kalamayan  Vali Büyük, Çklt markasının her geçen büyüyen bir marka olduğunu da sözlerine ekledi.

Sapanca'yı ziyaretinin sonunda Sapanca Kaymakamı Osman Sarı ile Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu' ya özellikle teşekkür eden Sakarya Valisi Mustafa Büyük, önümüzdeki günlerde Sapanca' yı artan bir ivmeyle hareketli günlerin beklediğini bir kez daha belirterek, ilçede meydana gelen hizmet yoğunluğunun Sapanca' yı daha da üst bir konuma taşıyacağını ifade etti. Sapanca' yı ziyaret etme konusunda, Sakarya Valisi Mustafa Büyük' ün nazik teveccühlerine teşekkür eden Sapanca Kaymakamı Osman Sarı ve Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Vali Büyük' e, kendilerini Sapanca' da ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti belirttiler.