SAPANCA'YA YAĞMURLA KARIŞIK ÇAMUR YAĞDI

GÜNCEL

SAPANCA'YA YAĞMURLA KARIŞIK ÇAMUR YAĞDI

Sapanca’da Sabah saatlerinde yaklaşık yarım saat süren yağmur, güneyden gelen toz bulutlarının da etkisiyle çamur şeklinde yağdı, araçların üzeri çamurla kaplandı.

Yağış nedeniyle araçları çamurlanan vatandaşların kimi oto yıkamacılara gitti, bazıları ise kendi imkânları ile araçlarını temizledi. Araç sahipleri ise "dün havanın güzel olması ile aracımızı yıkattık, bugün yağan çamur sonrası araçlarımızı tekrar yıkatmak zorunda kaldık, sadece araçlar değil ev ve işyerlerinin camları da çamurlandı" dedi

Çamur yağmurlarına en çok oto yıkamacılar sevindi. Araçları çamurla kaplanan araç sürücüleri soluğu oto yıkamacılarda aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ilimizinde aralarında bulunduğu bölgemiz için "toz taşınımı" konusunda "İç ve batı kesimler, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağışlar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir" şeklinde uyarıda bulundu.