KÜREKTE İLK KUPA BAHAR KUPASI GALATASARAY’IN OLDU

SPOR

KÜREKTE İLK KUPA BAHAR KUPASI GALATASARAY’IN OLDU

Büyükler Türkiye Şampiyonası 1. Etabı Bahar Kupası Sapanca Gölü’nde gerçekleşen yarışlar ile sona erdi.

29-31 Mart tarihleri arasında gerçekleşen şampiyonada Galatasaray kulübü sporcuları toplam 10 kategoride birincilik alırken Fenerbahçe ve Şişecam Çayırova 2, ODTÜ takımı ise 1'de kaldı.

Hava muhalefeti sebebi ile öğleden sonra gerçekleşen son gün yarışlarında Kadınlar 4x kategorisinde Galatasaray, Hafif Kilo Ümit Erkekler 1x kategorisinde Şişecam Çayırova "A", Hafif Kilo Ümit Erkekler 2- kategorisinde Galatasaray, Erkekler 1x kategorisinde Galatasaray "A", Erkekler 2x kategorisinde Galatasaray "A", Erkekler 2- kategorisinde Fenerbahçe "A", Erkekler 4- kategorisinde Fenerbahçe, Kadınlar 1x kategorisinde Galatasaray, Kadınlar 2x kategorisinde Şişecam Çayırova, Kadınlar 2- kategorisinde Galatasaray, Hafif Kilo Ümit Erkekler 4x kategorisinde Galatasaray, Hafif Kilo Ümit Erkekler 8+ kategorisinde Galatasaray ve Erkekler 4x kategorisinde Galatasaray takımları birinci oldu.

Yarışlarda dereceye giren sporculara madalyaları Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven tarafından takdim edildi.

Yarışlar sonrası değerlendirmelerde bulunan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven "Bu yıl yeni bir uygulamayı devreye soktuk Türkiye Şampiyonasını 3 ayak üzerinden yapıyoruz. Bu üç etabın birinci etabı bugün gerçekleşti. Birinci etabı Türkiye Şampiyonası Bahar Kupası olarak adlandırdık. Dolayısı ile bugün yapılmış olan yarışta Büyük A ların yarışları oldu. Burada da Galatasaray takımı birinci olarak kupayı aldı. İkinci Fenerbahçe üçüncü ise Şişecam Çayırova kulüpleri oldu. Tabi bu sezonun ilk yarışıydı. Biz burada esas görmek istediğimiz kışın yapılan bu antrenmanlar ve milli takım çalışmalarında sporcularımızın hangi sevide ve yapmış oldukları dereceler nelerdir. Aynı zamanda teknik kurulumuz tarafından da kontrol edildi ve neticeleri alındı. Önümüzde şampiyonun iki etabı daha var. Dolayısı ile onarda da bu neticeler alınacak ve sonuçta buranda toplanan puanla kimlerin Türkiye Şampiyonasına girme hakkı kazanacağı belirlenecek" diye konuştu.

Sporcuları sürekli izlediklerini ve bu yarışların Milli takım seçmeleri içinde önemli olduğunu belirten İşseven, "Mersinde yapılacak olan Akdeniz Oyunlarına buradan çıkaracağımız kadro çok önemli ve onun üzerinde çalışmalarımız devam etmekte. Tahmin ediyoruz orada da inşallah buradan çıkacak dereceler ile daha iyi hazırlanmış olacağız" dedi.