SAPANCA’NIN SABIRSIZ BELEDİYE BAŞKAN (ADAY) ADAYLARI

SİYASET

SAPANCA’NIN SABIRSIZ BELEDİYE BAŞKAN (ADAY) ADAYLARI

2014 yerel seçimleri tam bir yıl sonra gerçekleşecek. Ancak Sapanca’da şimdiden iki isim aday adaylıklarını açıkladı. Gazetelere boy boy reklamlar verildi. Buda Sapanca’da seçimlerin ne denli çetin geçeceğinin göstergesi.

Adaylığını ilk açıklayan isim Kırkpınar'ın son Belediye Başkanı Niyazi Bağdat. Bağdat bilindiği gibi 2009 yerel seçimlerinde CHP'den Sapanca Belediye Başkan adayı da oldu. O dönem yapılan seçimlerde Bağdat yüzde 22.5 lik oranla 4 bin 289 oy aldı ve seçimi ikinci olarak tamamladı. Bağdat geçtiğimiz hafta ise Sapanca'da yayın yapan bir yerel gazeteye verdiği reklam ile seçimlere bir yıl kala adaylığını ilan etti. Bağdat'ın ilanında her hangi bir parti adı yer almadı. İlanın en ilginç yanı ise aday adayı ifadesinin yerine Aday ifadesinin kullanılmış olmasıydı. Düşüncemiz şu Bağdat bu ifade ile hem kafa karıştırmak istedi hem de adaylık için temasta olduğu partilere mesaj gönderdi. Açık açık ben adayım dedi. Bağdat'ın adaylığı ile ilgili bu güne kadar tarafımıza birçok iddia ulaştı. Bunların birkaçını sizlerle paylaşmak istiyoruz. İlk iddia Bağdat'ın bir önceki dönemde olduğu gibi seçimlerde CHP'den aday olmak istediği hatta adaylığını bir yıl önceden açıklanmasını istedi ancak İl Başkanı Ecevit Keleş'ten yada Milletvekili Engin Özkoç'tan adaylık için kesin bir söz alamadığı. Gazeteye verilen o ilan beklide Keleş yada Özkoç'a gönderien bir mesaj. Bağdat'ın CHP'den aday olma garantisi alamazsa iddialara göre önünde iki yol bulunuyor. İlki DP'den aday olabilir. Diğer bir seçenek ise tüm bunlar olmaz ise AK Parti'nin İbrahim Uslu'yu aday göstermemesi durumunda bu partiye adayına destek verebilir. Tam olarak neler yaşanacağını süreç gösterecek ancak Bağdat'ın bağımsız aday olacağını düşünmüyoruz.

Adaylığını açıklayan diğer bir isim ise MHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Mercan. Mercan'ın uzun bir süredir dost çevrelerinde Belediye Başkan aday adayı olacağını konuştuğunu biliyoruz. Ancak Mercan Sakarya İl Yönetiminin görevden alınmasının ardından bu söylemlerine biraz ara vermişti. Tüm çevreler Mercan'ın aday adaylığından vazgeçtiğini düşünürken Mercan'da bir sürpriz yaptı ve seçimlere bir yıl kala MHP'den aday adaylığını açıkladı. Mercan'da açıklama için Bağdat ile aynı yönetimi kullandı. Yerel bir gazeteye reklam verdi. Mercan'ın ilerleyen günlerde de aday adaylığı ile ilgili bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

Mercan'ın parti içerisinde ki olası rakibi ise 2009 yılı seçimlerinde MHP'den Sapanca Belediye Başkan Adayı olan Oya Arapoğlu. Ancak Arapoğlu şuana kadar aday adaylığını açıklamadı. Yeni aday adayları çıkar mı yada adaylıktan çekilen olur mu bilinmez ancak MHP Sapanca'da çetin bir çekişmenin olacağı kesin.

Sapanca'da önümüzdeki hafta yeni aday adayları ile karşılaşmamız olası gözüküyor. İlerleyen günlerde Sapanca'da aday adaylıkları için ismi geçenleri incelemeye devam edeceğiz.