SIRMA SU DAVASINDA BAŞKAN ZEKİ TOÇOĞLU’NA KÖTÜ HABER

GÜNCEL

SIRMA SU DAVASINDA BAŞKAN ZEKİ TOÇOĞLU’NA KÖTÜ HABER

Danıştay 1. Dairesi, Sırma Su davasında İçişleri Bakanlığı tarafından verilen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Zafer Poyraz hakkında “Ön incelemeye gerek yok” kararını bozdu.

Danıştay 1. Dairesinin 2013/212 nolu kararında Sırma su davası ile ilgili  dosyada bulunan bilgi ve belgelerin 4483 sayılı Kanunun 4. Maddesi kapsamında ön inceleme yapılmasını gerektirecek nitelikte olduğu belirtildi. Kararda ayrıca İç İşleri Bakanlığından ön inceleme yapılarak hazırlanacak raporda Belediye'de konu ile ilgili adı geçen tüm yetkililerin ve görev yerlerinin tek tek belirtilmesi istendi.

Bilindiği gibi, 1/5000 ölçekli Mahmudiye Orman Köyü Nazım İmar Planına yönelik itirazın reddine dair 10 Kasım 2008 tarihli Büyükşehir Belediye Meclisi Kararının iptaline ilişkin, Sakarya 1. İdare Mahkemesinin  7 Kasım 2010  tarihli kararına aykırı işlem tesis etmek suretiyle Mahmudiye'de bulunan taşınmaz üzerine mevzuata aykırı kaynak suyu şişeleme ve ambalajlama tesisinin kurulması iddiası ile Kocaeli Mimarlar Odası ve İşadamı Murat Albaş tarafından yapılan suç duyurusunda bulunulmuştu.

Danıştay kararının bir süre önce CHP Sakarya İl Başkanlığına fakslandığı, ancak geçen süre zarfında CHP tarafından bir inceleme yapılmadığı iddia edildi.

Diğer yandan davanın müştekilerinden İş adamı Murat Albaş'ın ise konuyu CHP Genel sekreteri Bilhun Tamaylıgil'e ilettiği öğrenildi.