KOCAELİ BAROSU, YANIK VE MAŞUKİYE’DE TAŞ OCAĞINI TAKİPTE

GÜNCEL

KOCAELİ BAROSU, YANIK VE MAŞUKİYE’DE TAŞ OCAĞINI TAKİPTE

Kartepe ilçesi Maşukiye beldesi ile, Sapanca’nın Yanıkköyü arasında, dere yatağı, orman alanı içinde YHT yolu için açılmak istenen taş ocağı konusu, Kocaeli barosu tarafından yakından takip ediliyor.

Özgür Kocaeli Gazetesi'nin haberine göre; Kocaeli barosu başkanı Av.Tamer Solakoğlu, baro yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında bu konuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Adliye binasında düzenlenen  basın toplantısında konuşan Baro Başkanı Solakoğlu , Maşikiye'deki bu bölgede taş ocağı kurulması halinde konuyu yargıya taşımakta kararlı olduklarını bir kez daha vurguladı ve yetkilileri uyardı.  Bu konuda daha önce 28 Kasım 2012 ve  27 Aralık 2012 tarihlerinde görüş açıkladıklarını hatırlatan Solakoğlu şunları söyledi:

"- Yüksek Hızlı Tren Projesinin bir gelişmişlik projesi olduğunu, önemli olduğunu vurguluyoruz.  Ancak maşukiye'de açılmak istenen taş ocağı  geri dönülemez bir doğa tahribatına, en önemlisi Doğu Marmara'nın  tek doğal su kaynağı olan  Sapanca Gölünün kirlenmesine yol açacaktır. Bu nedenle karşı duruşumuzu ilgili kurumlara bildirdik. "

Solakoğlu,  bölgede taş ocağı kurulup kurulmayacağı konusunda  doevletin ilgili kurumlarına bilgi edinme yasası kapsamında başvurduklarını  da belirterek şöyle devam etti:

"- Belirtmek isterim ki,  bakanlıklar, Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi  yazılı olarak ilettiğimiz sorularımıza  ve talep ettiğimiz bilgilere tatmin edici yanıtlar vermemiştir.  Gelen cevaplar ne yazık ki  açıklayıcı olmaktan uzak, muğlak ifadelerle doludur.  Baro Başkanı Solakoğlu, çeşitli kurumların bu konuda kendilerine gönderdiği yazılı yanıtları da basına dağıttı. Çevre ve Şehircilik bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli valiliği'nden Baro'ya gönderilen yazılarda,  Maşukiye bölgesindeki alanda taş ocağı açılma ihtimalinin hala devam ettiği anlaşılıyor.