SAPANCA ARAP TURİSTLERİN CAZİBE MERKEZİ OLDU

GÜNCEL

SAPANCA ARAP TURİSTLERİN CAZİBE MERKEZİ OLDU

Sakarya’nın Sapanca ilçesi Arap turistlerin cazibe merkezi oldu. İlçeye her ay 500 ün üzerinde Arap turistin geldiği öğrenildi.

Tur firmaları tarafından 2 yıldır gerçekleştirilen turlar ile ilçeye 20 binin üzerinde Arap turist geldi. Tur firmaları Sapanca'ya ve Sapanca gölüne olan ilginin her geçen yıl arttığını belirtiyor. İlçe'de bulunan 5 yıldızlı otellerde konaklayan turistler doğa gezilerinin ardından Sapanca Gölü'nün kenarına gelip burada deniz bisikletlerine biniyor, dükkanlardan hediyelik eşya alıyor.

Sapanca'ya ilk defa geldiğini belirten Abdullah Nasser "Suudi Arabistan'dan ailece geldik. Buraya ilk defa geldim. Sapanca güzel bir yer, gölü çok güzel doğası insanları güzel" dedi.

Arap turistlerin Sapanca'da rehberliğini yapan yetkili ise "Sapanca'ya sadece ben her ay 150-200 kişi getiriyorum. Bugün getirdiğimiz turistlerimiz ise Suudi Arabistan Cidde'den geliyor. Oralar çok sıcak, burada ise göl var. Yeşili, doğayı çok seviyorlar. Orman olsun dağ olsun her şey ilgilerini çekiyor. Bir diğer sevdikleri şeyler ise Türk yemekleri.  Gelen turist sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye yüzde 90'ı Müslüman bir ülke bunu geldikçe öğreniyorlar ve buda her yıl turist sayısını arttıran diğer bir etken.  Geçen yıla göre firmamızın getirdiği Arap turist sayısında yüzde 60 bir artış oldu. Örneğin geçen yıl kış sezonunda hiç çalışmadık. Sadece yaz sezonunda turist getiriyorduk. Ama bu yıl yaz kış turist getiriyoruz. Sapanca'ya, firmamıza bağlı diğer arkadaşlarla beraber her ay yaklaşık 500 Arap turist getiriyoruz. Sapanca'nın tercih sebebi ise misafirlerimizin buranın halkından memnun olmaları, konaklama imkanları ve yer olarak ta çok temiz bir yer olması. Bir diğer tercih ettikleri bölgede ise Kocaeli'nin Kartepe ilçesi" diye konuştu.

Bilindiği gibi Sapanca'da daha öncede ilmiye köyü sınırları içerisinde Kuveytli yatırımcıların ikamet edeceği 38 villadan oluşan site inşaatı başlamıştı.