DOÇ.DR MUHİTTİN AKGÜL KONFERANS VERDİ

GÜNCEL

DOÇ.DR MUHİTTİN AKGÜL KONFERANS VERDİ

Sakarya’nın Sapanca İlçesine gelen Sakarya Üniversitesi (SÜ) İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Muhittin Akgül, ‘İdeal toplum açısından Peygamberimizin örnek ahlakı’ konulu konferans verdi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Üörevlisi Doç. Dr. Muhittin Akgül, Peygamberimizin (sav) geldiği dönemdeki insanların paylaşmayı bilmediğini belirterek, "Peygamber Efendimiz (sav) önce kendi hayatıyla vermeyi, cömertliği, paylaşmayı, kardeşçe yaşama duygusunu kendisi gösterdi" dedi.

Sapanca Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (SAKÜDER) Başkanı Şenol Vural'ın daveti üzerine Akgül, 'İdeal toplum açısından Peygamberimizin (sav) örnek ahlakı' konulu konferans verdi. Peygaberimizin(sav) İslamiyetle kendisi muhtaç olmasına rağmen o muhtaç olduğu şeyi tereddüt etmeden komşusuna, kardeşine veren insanlar meydana getirdiğini bu durumun Peygamberimizin büyüklüğünün ve ahlakının bir parçası olduğunu ifade eden Akgül, "Peygamber Efendimiz (sav) önce kendi hayatıyla vermeyi cömertliği paylaşmayı, kardeşçe yaşama duygusunu önce kendisi gösterdi. Doğru Peygamber'di, ümmetine doğruluğu tanıklıyordu. İdeal, mükemmel bir ümmet olmanın, insan olmanın yolunun doğruluktan geçtiğine vurgu yapıyordu. Eşe, komşuya, insanlara, amire, amirin memuruna karşı doğru olma. Ey ümmetim doğru olun. Zira doğruluk insanı iyiliğe götürür. İyilik insanı cennete götürür" diye konuştu.

Programa Türk okullarında eğitim gören Moğolistan, Bosna Hersek, Yemen ve Malezyalı öğrenciler de katıldı. Öğrencilerden Mümin Ahmed Rahman Ahmed Cüneyd ise Kur'an-ı Kerim okudu.

Konferansa Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Arıcı, Sapanca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Aydın Yılmazer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Olmuştur, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Pektaş, Özel Zafer Eğitim Kurumu Yönetim Kurumlu Başkanı Ferhat Tanta ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akgül, konferansın ardından '99 Soruda Efendimiz (sav) ve Kur'an İklimine Seyahat' adlı kitaplarını okurları için imzaladı.