CİNNET GETİREN ASKERİN KOMŞUSU KONUŞTU

GÜNCEL

CİNNET GETİREN ASKERİN KOMŞUSU KONUŞTU

Siirt'in Pervari ilçesinde cinnet getirerek etrafına ateş açması sonucu 3 asker arkadaşını şehit eden er Samet M.'nin komşusu Nazım Özkılıç konuştu.

Özkılıç, "Samet kardeşimiz mahallemizin bir ferdi, yeni askere gitmişti. Doğumundan bu zamana kadar elimizde büyüyen bir kardeşimiz olduğundan böyle bir psikolojik durumu ya da hareket ve halleri yoktu" dedi.

Siirt'in Pervani İlçesi İğneli Jandarma Karakolunda görevli olan Samet M., cinnet getirmesi sonucu İlhan Tezer, Mustafa Yelman ve Kemal Kayar isimli askerleri taradıktan sonra intihara teşebbüs etmişti. Olayda 3 asker şehit olurken, Samet M. ağır yaralanmıştı.

Sakarya'nın Sapanca İlçesinde yaşayan Samet M.'nin komşusu ve Sapanca Rüstempaşa Mahalle Muhtarı Nazım Özkılıç, "Yaşanan bu olaydan dolayı çok üzüntülüyüz. Samet kardeşimiz mahallemizin bir ferdi, yeni askere gitmişti. Doğumundan bu zamana kadar elimizde büyüyen bir kardeşimiz olduğundan böyle bir psikolojik durumu ya da hareket ve halleri de yoktu. Güle oynaya askere gönderdik zaten. Ailesinin bir oğlu, bir de kız kardeşi var. 4 birey bunlar zaten annesi babası kız kardeşi ve kendisi. Mazlum bir ailenin çocuğu, agresif ya da herhangi bir pozisyonu da olmamıştır. Bundan dolayı da bu olaydan çok çok üzüntü duyuyoruz. İnşallah doğru değildir diye ümit ediyoruz. Yani inşallah sağlıklı sıhhatli şekilde geri döner. Diğerleri içinde çok çok üzgünüz. Konuşacak durumumuzda yok söyleyecek bir şey de yok. Geçmiş olsun, inşallah bu tarz olaylar tekrarlanmaz. Bu yaşanan olaydan ötürü ben de çok çok üzgünüm" dedi.