DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ BAŞLIYOR! SAPANCA PARKURU İSE 26 MAYIS’TA

GÜNCEL

DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ BAŞLIYOR! SAPANCA PARKURU İSE 26 MAYIS’TA

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve katılımın ücretsiz olduğu Doğa Yürüyüşleri (Trekking) yeniden başlıyor. 14 Km’lik Sapanca parkuru ise 26 Mayıs tarihinde gerçekleşecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Doğa Yürüyüşleri yeniden başlıyor. Doğaseverler 9 hafta boyunca hem spor yapacak hem de Sakarya'nın doğal güzelliklerini keşfedecek. 25 Ekim 2009 tarihinden itibaren devam eden Doğa Yürüyüşleri'nin 70'incisi 31 Mart 2013'de düzenlenecek olan yürüyüşle başlayacak.

2 Yeni Parkur Daha

Doğa yürüyüşlerine bu dönem 2 yeni parkur daha eklendi. Program kapsamında, Kıran Tepe Geçişi, İnönü Yaylası, Ercova Yaylası Geçişi, Sülüklü Göl, Kılavuzlar Yaylası, Sultanpınar Yaylası Geçişi, Turnalık Yaylası, Kıranyurt Yaylası, Oflak Dağı Geçişi, Soğucak Şelalesi ve Kulfallar Maksudiye Geçişi'ne yürüyüşler düzenlenecek. Katılımcılar ilgili haftada sadece bir parkura kayıt yaptırılabilecek. Her parkurun kayıtları ise ilgili haftanın içerisinde yapılacak.

İlk Kayıt 25 Mart Pazartesi

Kayıtlar, ilgili hafta içerisinde Pazartesi günü saat 09.00'da başlayacak, Perşembe günü saat 12.30'da sona erecek. Yürüyüşe katılmak isteyenler kayıtlarını internet aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal web sitesi www.sakarya.bel.tr adresinden yapacaklar. Dokuz hafta sürecek doğa yürüyüşlerine hiç katılamamış olanlara imkân tanıyabilmek için en fazla dört parkura kayıt yaptırılabilecek. Kurumsal web sitesinden yapılan kayıt sonucunda katılımcının mail adresine gönderilen "risklerin kabul ve onay belgesi"nin imzalanarak ilgili hafta içerisinde Perşembe günü saat 17.30'a kadar Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına teslim edilmesi gerekiyor. Yürüyüşler için ilk kayıtlar 25 Mart Pazartesi günü alınacak. Otobüsler Pazar günleri Saat: 09.00'da Kent Meydanı'ndan hareket edecek. Doğa yürüyüşleri ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın 241 20 02 no'lu telefonunu arayabilirler.