SÜS BİTKİCİLİĞİNDE MARKA OLDUK

GÜNCEL

SÜS BİTKİCİLİĞİNDE MARKA OLDUK

Sakarya SÜSBİR Başkanı Arifiye Çiçekçilik Fidancılığın sahibi Erol Kaya, Sakarya Üniversitesi Sapanca MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencilerine sektörle ilgili bilgiler verirken, deneyimlerini de paylaştı.

Sakarya SÜSBİR Başkanı Arifiye Çiçekçilik Fidancılığın sahibi Erol Kaya,Sakarya Üniversitesi Sapanca MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencilerine sektörle ilgili bilgiler verirken, deneyimlerini de paylaştı.

Türkiye SÜSBİR Yönetim Kurulu aynı zamanda SATSO Meclis üyeside olan Erol Kaya, bitki yetiştiriciliğinin dününü ve bugününü değerlendirdi. 3 dekarlık bir alanda başlattıkları üretim faaliyetlerini yıllar içinde 1600 dekara çıkardıklarını belirterek sözlerine başlayan Kaya, "Önceleri tırlar dolusu bitki ithal ederlerken, şimdi; Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Irak gibi komşu ülkelere ihracat yapar duruma geldik. Bugün birçok Avrupa ülkesi ile yarışıyoruz" dedi.

Sektörün kapılarının öğrencilere açık olduğunu söyleyen Kaya, sektörün yetişmiş kalifiye teknikerlere ihtiyacı olduğunu ve bugün istedikleri özellikleri taşıyan eleman bulmakta zorluk çektiklerini de ifade etti.

Yapılan etkinliğin öğrenciler için çok yararlı olduğunu ifade eden Sapanca MYO Müdürü; Yrd. Doç. Dr. Aydın Yılmazer,söyleşi sonrası Erol Kaya'ya teşekkür etti. Yrd. Doç. Dr. Yılmazer, sektör hakkında bilgilendiklerini, kalifiye ve eğitimli teknik eleman açığını kapatmak için Üniversite olarak 3+1 Modelini geliştirdiklerini ve öğrencileri yaklaşık 5 ay kadar süren Mesleki Uygulamaları için işletmelere gönderdiklerini söyledi.

Söyleşi sonrası Sakarya Üniversitesi Park Bahçe Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Nurettin Kartal, Recep Özkır, Mine Çilli ve Uygulama Sorumlusu Aziz Çelik eşliğinde üretim seralarını gezen Erol Kaya, öğrencilerin yetiştirdiği bitkileri oldukça başarılı bulduğunu ifade etti.