SAPANCA’NIN SUYU 29 MART’TA KAYNARCA’DA

GÜNCEL

SAPANCA’NIN SUYU 29 MART’TA KAYNARCA’DA

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından 6,5 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen ve Sapanca Gölü’nün suyunu Kaynarca’ya ulaştıracak olan Kaynarca İsale Hattı Projesi tamamlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Kaynarcalı kardeşlerimizin içme suyu sorununa kesin çözüm getireceğimizin sözünü vermiştik. Şimdi bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 29 Mart Cuma günü saat 14.00'da Kaynarcamıza Sapanca Gölü'nden su vermeye başlayacağız" dedi.

6,5 Milyon TL'lik Yatırım

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ilçenin içme suyu sorunlarına kökten çözüm getiren Kaynarca İçme suyu İsale Hattı Projesi'nin tamamlandığını müjdeledi. Başkan Toçoğlu, "Kaynarca'ya gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde hemşerilerimiz içme suyu sorunlarına çözüm istemişlerdi. Biz de bu soruna kesin bir çözüm getireceğimizin sözünü vermiştik. Şimdi bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sapanca Gölü'nden temin ettiğimiz suyu 29 Mart'ta Kaynarca'ya ulaştıracağız. Sapanca Gölü'nden aldığımız su, Hızırilyas Tepesi'nde inşa ettiğimiz son teknoloji arıtma tesislerine arıtıldıktan sonra Kaynarcalı hemşerilerimizin çeşmelerine ulaşacak" diye konuştu.

Uzun Yıllar Birinci Sınıf Su

Kaynarca İçmesuyu İsale Hattı Projesi kapsamında 30 kilometre uzunluğunda hat döşendiğini ifade eden Başkan Toçoğlu, "Bu projemizde uzun ömürlü oluşu sebebiyle duktil malzeme kullanıldı. Bu sayede uzun yıllar bu hat sorunsuz bir şekilde çalışacak. Kaynarcalı kardeşlerimiz, içme suyu noktasında uzun yıllar bir sıkıntı yaşamayacak. Projeyi tamamladık. Arkadaşlarımız şu an deneme çalışmalarını tamamlıyorlar. İnşallah 29 Mart Cuma günü saat 14.00'da Kaynarca'da düzenleyeceğimiz törenle Sapanca'nın suyunu Kaynarca'ya ulaştıracağız. Tüm Kaynarcalı kardeşlerimizi 29 Mart'ta Kaynarca'daki törenimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.