EROĞLU: ''SAPANCA'DA KÜÇÜK BİR YERİMİZ VAR''

GÜNCEL

EROĞLU: "SAPANCA'DA KÜÇÜK BİR YERİMİZ VAR"

Sakarya’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Eroğlu "Sapanca'da küçük bir yerimiz var. Ben de Sakaryalı sayılırım. Sakaryalı olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Bakan Eroğlu, Sakarya'ya karşı ayrı bir gönül bağı olduğunu belirterek "87 milyon TL'lik 4 tesisin açılışı, 9 tesisin temel atma töreni için Sakarya'mızda bulunuyoruz. Ayrıca, 122 milyon 842 bin TL'lik 25 müjde ile buraya geldik. HES inşa ederek Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımızı her yerde örnek bir belediye başkanı olarak takdim ediyorum. Bakanlığımız Sakarya'mızın emrindedir. Elimizden gelen tüm desteği Sakarya'mıza vereceğiz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, bir dizi açılış ve temel atma programı için Sakarya'ya geldi. Bakan Eroğlu, beraberinde Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün ve Şaban Dişli, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, belediye başkanları, ilçe başkanları ve bakanlık bürokratları ile birlikte Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Zeki Toçoğlu, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek yakınlığı ve sıcak ilgisi için Bakan Veysel Eroğlu'na teşekkür etti. Başkan Toçoğlu, şehire yapılacak yatırımlar için Sayın Bakana teşekkürleri arz ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Özellikle gündemden kalkması düşünülen Ballıkaya Barajı'nın tekrar gündeme taşınmasındaki emeklerinizi çok yakından biliyoruz. Sakarya'mız ve ülkemiz için çok önemli proje olan Ballıkaya Barajı bugün hayata geçiriliyor. Emekleriniz için çok teşekkür ediyoruz"

Sakarya'ya karşı ayrı bir gönül bağı olduğunu belirten Veysel Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İSKİ Genel Müdürlüğü görevimden beri mümkün olduğu kadar Sakarya'mıza hizmet etmenin gayretinde olduk. Sapanca'da küçük bir yerimiz var. Ben de Sakaryalı sayılırım. Sakaryalı olmaktan mutluluk duyuyorum. Bakanlığımız Sakarya'mızın emrindedir. Tüm arkadaşlarımız burada, genel müdürlerimiz, bölge müdürlerimiz burada. Elimizden geldiği kadar Sakarya'mıza, bu güzel şehre hizmet etmenin gayretinde olacağız. Sakarya'nın hizmetkârıyım. Ben Sakarya'ya basit projelerle gelmek istemedim ve arkadaşlarımıza dedim ki büyük bir müjde hazırlayın. Tüm birimlere talimat verdik. Heybemiz dolu olarak buradayız. 122 milyon 842 bin TL'lik 25 yatırım müjdesi ile geldik. Ayrıca, 87 milyon TL'lik 4 tesisin açılışı, 9 tesisin de temel atma töreni için Sakarya'mızda bulunuyoruz"

Konuşmasının devamında Başkan Zeki Toçoğlu'nu tebrik eden Bakan Eroğlu, şunları söyledi: "Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımızı her yerde örnek bir belediye başkanı olarak takdim ediyorum. Çünkü gerçekten burada çok güzel hizmetleri hayata geçirdi. Çevre düzenlemeleri, yeni yollar, ulaşım yatırımları, sosyal donatı alanları. İlk defa bir Büyükşehir Belediye Başkanı büyük bir gayretle Sakarya Nehri üzerinde HES Projesi'ni hayata geçirdi. HES tamamlanmak üzere inşallah çok muhteşem olacak. Sayın Başkanımızın Sakarya Park projesini biliyoruz. Sakarya Nehri'nin hakikaten şehrimizle bütünleşmesi lazım diye düşünüyoruz. Elimizden gelen desteği vereceğiz"

Sakarya'ya yapılacak yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Veysel Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ballıkaya Barajı defterden silinmiş bir barajdı. Hayati önem arz eden bir projedir Ballıkaya. Ballıkaya Barajı şehrin içmesuyu teminatı, sigortası demektir. Sakarya gibi hızla büyüyen bir şehrin sadece Sapanca Gölü'ne bağlı olması kadar yanlış bir şey olamaz. Türkiye'de ilk defa entegre su yönetimini bölgemizde uyguluyoruz. Burada çok sayıda baraj, gölet ve tesis kurulacak. Ballıkaya Barajı bunların ilk adımıdır. Arkasından çok sayıda baraj gelecek. Sakarya'yı tüm dünyaya süs bitkileri ve fidan üreten ihraç eden bir merkez haline getirmek istiyoruz. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz"

Sapanca Gölü hakkında düşüncelerini aktaran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şunları söyledi: "Sapanca Gölü'nü çok ciddi bir şekilde ele almamız lazım. Sakarya ve Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdareleri ile DSİ Su Yönetimi Genel Müdürlüğü müşterek bir çalışma yapıyor. Bizzat takip ediyoruz. Çok yakında hep birlikte Sapanca'da da bir toplantı gerçekleştireceğiz. Sapanca Gölü'nü çok önemsiyoruz. Sapanca'nın tamamı, akla gelebilecek her şeyi planladık."
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Bakan Veysel Eroğlu'na üzerinde Sakarya tasviri bulunan minyatür çalışması takdim etti. Bakan Veysel Eroğlu Başkan Toçoğlu'na teşekkür ederek; "Sayın Başkanımızın başarılı çalışmalarını takdirle takip ediyoruz. Bizler de şehrimizin gelişmesi, güzelleşmesi, sağlam zeminde, sağlam binaların yapılması konusunda her türlü desteği Sakarya'mıza vereceğiz" dedi.