ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI EROĞLU:  ''SAPANCA GÖLÜNÜ KORUYACAĞIZ''

GÜNCEL

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI EROĞLU: “SAPANCA GÖLÜNÜ KORUYACAĞIZ”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Sakarya Valiliği ziyaretinde Sapanca Gölü ile ilgili önemli eylem planlarını harekete geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

Toplu temel atma ile açılış törenlerine katılmak üzere Sakarya'ya gelen
Bakan Eroğlu, Sakarya temaslarına Vali Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret ederek başladı. Bakan Eroğlu, burada yaptığı açıklamada; "Bakanlık olarak Sakarya'ya çok sayıda yatırım yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Düzce'den başlayarak Bulgaristan sınırına kadar pek çok ili içine alan bir projeyi hayata geçiriyoruz: herhangi bir kuraklık durumunda bu proje sayesinde 3 yıl su sıkıntısı yaşanmayacak. Bugün temelini atacağımız baraj da bu projenin halkalarından biri" dedi.

Bakan Eroğlu, "Kocaeli'deki TÜPRAŞ'ın Sapanca Gölü'nden aşırı su çekmesine bir yaptırım uygulayacak mısınız?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Dün akşam geç saatlere kadar arkadaşlarımızla Sapanca Gölü'nü Koruma Eylem Planları üzerinde konuştuk. Sapanca Gölü'nü koruyacağız. Yok olup gitmesine izin vermeyeceğiz. Gölün korunması için 15-20 adet eylem planları hazırlıyoruz. Sakarya ve Kocaeli'deki birimlerin de katılacağı ortak bir toplantı yapacağız. Sapanca'yı fazlasıyla önemsiyoruz. Temelini atacağımız baraj da Sapanca Gölü'nü besleyecek." 
Taş ocakları ile ilgili bir soruya da Bakan Eroğlu; şöyle cevap verdi: "Çevre ve Orman Bakanlığı'yken izin ve denetimler bizdeydi ancak şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda. Eğer yasalara aykırı bir durum varsa Bakanlık bunu affetmez ve en ağır cezayı vererek ruhsatları iptal eder." Bakan Eroğlu, Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ü ziyaretinin ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu ziyaret etti.