CHP'DEN HALK EĞİTİM MERKEZİ AÇIKLAMASI

SİYASET

CHP'DEN HALK EĞİTİM MERKEZİ AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Sapanca İlçe Teşkilatı, yıkımına başlanan Halk Eğitim Merkezinin eski binası önünde basın açıklaması yaptı.

Bina önünde toplanan partililer adına basın açıklamasını İlçe Başkanı Cengiz Çiçek okudu.

''Halk Eğitim Merkezi binasının yıkılıp yıkılmama kararını Sapancalının vermesi gerekiyor. Bunun için de, CHP Sapanca ilçe teşkilatı olarak 1000 kişi üzerinde anket yaptık. Bu anket sonuçları 100 kişide, sadece 19 kişi belediyenin, AK Parti genel merkez tarafından yapılmış projesine onay veriyor. 100 kişiden 81 kişi bu projeyi kabul etmiyor" diyen Çiçek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Anket sonuçlarına göre, manevi değeri olan binanın restore edilerek; bir müze, kütüphane, tiyatro salonu, yurt veya girişimci kadınlara yönelik kullanılmasıdır. Sapanca'mızın manevi değeri yüksek olan, imece usulü ile inşa edilen, herkesin emeğinin geçtiği, binlerce Sapancalının mezun olduğu önemli bir değerdir. Bu proje, Sapancalının fikri alınmadan, hiçbir şekilde bilgilendirme yapılmadan; yapılmış bir projedir. Yani, her şeyi ben bilirim, siz bilmezsiniz mantalitesidir. Sapanca belediye başkanının asıl görevi, kendisini seçmiş olan Sapanca Halkının istekleri doğrultusunda hareket etmesidir.  Ama belediye ne yaptı; yıkılmasına tepkiler çok olduğu için; işi yavaştan aldı. Binayı bir mezbelelik olarak bıraktılar. Uyuşturucu içenlere, sokak hayvanlarının kullanımına bıraktılar. Bunu da bilinçli bir şekilde yaptılar. Bu nedenle Halk Eğitim Merkezinin yıkılması gerekiyor denmesi için yaptılar. Depremde hasar görmüş, lisenin önünde Kent meydanı mı olur? Hangi akla hizmet ediliyor. Ne gibi bir rant var? Belediye başkanı Özcan Özen yıkılmasını gerçekten istiyorum mu; yoksa bir emir mi var yıkılması için? Belediye başkanı Sapanca halkını dinlemelidir. Kendisini seçenin Sapanca halkı olduğunu unutmamalıdır. Efendim neymiş, Sapanca'da katlı otopark lazımmış.  Çarşının en güzel yerinde katlı otopark mı olur!  Üstelik ücretli katlı otoparka talep ne? Bu konuda ne gibi bir araştırma yapılmış? Elimizde hiçbir veri yok. Evet katlı otopark lazım olabilir, ama önce yollardaki araba park etme yönetmenliğini getirin ve uygulayın. Ondan sonra katlı otopark ihtiyacımız olup olmadığı anlaşılır. Bu yönetmelikle ilgili görüşlerimizi her iki başkanla da paylaştık. Çarşıdaki araba park etme sorunlarını belediye neden halletmiyor? Nedeni ise, bakın! Çarşı merkezinde araba park etme sorunu var, o nedenle katlı otopark ihtiyacımız var denmektedir. Bu nedenden dolayı, çarşı merkezindeki araba park etme sorunu halledilmemektedir.  Maalesef, her şey planlı bir şekilde AK Parti genel merkezi tarafından gerçekleştirilmektedir.''