KAYMAKAM ABDURREZZAK CANPOLAT GÖREVE BAŞLADI

GÜNCEL

KAYMAKAM ABDURREZZAK CANPOLAT GÖREVE BAŞLADI

Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar'ın Muğla Bodrum Kaymakamı olarak atanmasının ardından, Sapanca Kaymakamlığı görevine Artvin Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat görevine başladı.

2018 yılından beri Artvin Vali Yardımcılığı ve Hopa Kaymakamlığı görevini yürüten Abdurrezzak Canpolat, Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesi ile Sapanca'ya atanmasının ardından Sapanca'da ki görevine başladı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, ''31574 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan 19/08/2021 tarih ve 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile ilçemize atanan Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, 21.09.2021 tarihinde ilçemizdeki görevine başlamıştır'' denildi.

Abdurrezzak Canpolat Kimdir?

1979 Erzurum-Pasinler de doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini ilçesinde tamamladıktan sonra Eğitim Fakültesi Biyoloji öğretmenliği bölümüne kayıt yaptırdı. Üçüncü sınıfı okurken girdiği sınavda kazandığı Bursa Uludağ Üniversitesi Uluslar Arası İlişkiler İlçe yönetimi bölümüne kayıt yaptırarak Eğitim Fakültesinden ayrıldı. 2004 de mezun olup bir süre Nüfus işleri Genel Müdürlüğünde memur olarak çalıştı. İştirak ettiği Maliye Bakanlığı denetim görevlisi sınavını kazandı. Denetim görevlisi olarak çalışırken iştirak ettiği Kaymakamlık sınavını da başarıyla bitirip 2007 de kaymakam oldu. Atandığı Eskişehir İnönü İlçesinde üç ay kaymakam vekili olarak görev yaptı. Bir yıl İngiltere de yabancı dili geliştirme ve yöneticilik kursuna katıldı. Kurs dönüşü çektiği kura ile Dernekpazarı kaymakamlığına atandı. İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile Ardahan Vali Yardımcılığı görevine atanan Canpolat 2018 yılında Hopa'ya, 19/08/2021 tarih ve 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığının son atama kararı ile 2021 yılında Sapanca'ya Kaymakam olarak atandı. Canpolat evli ve 2 çocuk babasıdır.