BU YIL OKULLARDA GÜVENLİK OLMAYACAK..!

GÜNCEL

BU YIL OKULLARDA GÜVENLİK OLMAYACAK..!

Sakarya genelinde bulunan 959 okulda okuyan öğrenciler bu yıl güvenlik görevlisi olmadan öğrenim görecek. Bir çok okula temizlik görevlisi de verilmedi.

Sakarya'da bu yıl binlerce öğrenci tüm Türkiye'de olduğu gibi okula yüz yüze eğitimle başladı. Pandemi nedeniyle çocuklarının virüs kapmasından endişe eden bir çok öğrenci velisinin kaygıları okullarda temizlik görevlilerinin olmayışı ile daha da artmıştı. Velilerin temizlik görevlisi sorunuyla endişe duydukları okullarda şimdide güvenlik görevlisi sorunu yaşanıyor. Daha önceki yıllarda İŞKUR tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı üzerinden  alınan güvenlik görevlilerinin bu yıl İŞKUR'un tasarruf tedbirlerine takıldı. İŞKUR Sakarya'da her okul için aldığı görevliler için bu yıl iş alım ilanına çıkmadı. 

YAKLAŞIK 1000 KİŞİ DAHA İŞSİZ KALDI

İŞKUR üzerinden geçtiğimiz yıllarda okullarda görev yapan yaklaşık bin kişi bu yılda yine işe alınacakları beklentisi içerisindeydi. Ancak İŞKUR bu yıl tasarruf tedbirleri kapsamında okullarda güvenlik görevlisi alımı yapmayınca aylardır bu iş için bekleyen yaklaşık bin kişi bir anda işsiz kalmış oldu. 

GÜVENLİK SORUNU İÇİN KOLLUK KUVVETLERİ YETERSİZ KALIR

Sakarya genelinde bu yıl 959 okul güvenlik görevlisi olmadan eğitim ve öğretim verecek. Bu sonuç ile okul bahçeleri ve çevresindeki güvenlik sadece Emniyet ve Jandarma'ya bırakılmış oldu. Her giriş çıkışta okul önlerinde bir ekip göndermekte zorlanacak olan güvenlik güçlerinin okulların güvenliği konusunda yetersiz kalacağı düşünülüyor...

TEMİZLİK GÖREVLİSİ'DE ÜÇTE BİRE DÜŞTÜ

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı Sakarya genelinde bulunan 959 okul için bu yıl İŞKUR üzerinden sadece 257 temizlik personeli için kadro açtı. Bu durumda Sakarya genelinde her 3 okuldan 2 tanesi 2021-2022 dönemini temizlik görevlisi olmadan geçirmek zorunda bırakıldı. Şehrin en gelişmiş ilçelerinden Serdivan'da bulunan 46 okul için ise 24 temizlik görevlisi verildiği öğrenildi. 

OKULLARDA VELİLERE YÜK BİNECEK

Okullara gönderilen temizlik görevlileri sadece 3'te 1 oranında kalınca okul yönetimleri çareyi velilerden para toplamakta buldu. Okul aile birlikleri aracılığıyla velilerden para isteyen okullar Bakanlığın vermediği ödeneğin faturasını mecburen velilere kesmek zorunda kaldı. Okulların daha hijyenik olması ve çocuklarının özellikle Koronavirüs'e yakalanmasını istemeyen bir çok veli ise okullara itiraz etmeden katkı vermeye başladı. 

Medyabar