SAPANCA'DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

GÜNCEL

SAPANCA'DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Sapanca'da 19 Eylül Gaziler Günü, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen kahvaltı programı sonrası başlayan tören, Atatürk anıtına kaymakamlık, belediye başkanlığı ve muharip gaziler derneğinin çelenklerinin sunulması ile devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile süren tören Muharip Gaziler Derneği üyesi Celal Yıldız'ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma ile sonra erdi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene; Sapanca Kaymakamı vekili Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Sapanca Belediyesi adına Özel Kalem Müdürü Yaşar Gür, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Recep Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Cihat Kayaer, Muharip Gaziler Derneği yöneticileri, Çanakkale ve İstiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneği yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Gaziler Gününde ayrıca öğle namazı öncesi Rüstempaşa Camisinde Kur'an-ı Kerim okundu, şehitlerimiz için dua edildi. Protokol üyeleri tarafından Muharip Gaziler Derneği ile Çanakkale ve İstiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneklerine ziyaretler gerçekleştirildi.